Bearnaisesauce nem og hurtig opskrift, der ikke skiller
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Denne opskrift pรฅ Bearnaise sauce nem og hurtig er hurtigere og nemmere at lave, end den traditionelle opskrift pรฅ sauce bearnaise.
Her laver vi den traditionelle bearnaise sauce pรฅ blender, og fรฅr en dejlig cremet sauce.
Ingredienser bearnaise sauce nem og hurtig:
- ยผ dl bearnaise essens
- ยฝ dl vand (stuetemperatur)
- 4 pasteuriserede รฆggeblommer (stuetemperatur)
- 400 g lunt afklaret smรธr (smeltet smรธr, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- Salt
- Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft frisk (stuetemperatur)
- Evt. 1 tsk. estragoneddike (stuetemperatur)
- Fransk estragon, skyllet og finthakket
- 1 tsk. honning (kan udelades)
Fremgangsmรฅde Bearnaise sauce nem og hurtig:
Smรธrret skal klares. Det gรธres ved, at man smelter smรธrret i en saucegryde og lader det bruse op. Sรฅ snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det kรธle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tรธr det af.
Kom citronsaft, pasteuriserede รฆggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter kรธres der konstant i ca. 10 sekunder.
Derefter hรฆldes smรธrret i lidt af gangen og i drรฅber eller en tynd strรฅle, mens der kรธres pรฅ hurtigste hastighed.
Smag til med citronsaft, salt, cayennepeber og honning.
Evt. lidt estragoneddike. (Kom tilsvarende mindre citronsaft i).
Kom estragon i og rรธr det rundt.
Hรฆld blandingen op i en opvarmet sauceskรฅl eller gryde.
Se ogsรฅ bearnaisesauce opskrift lavet pรฅ traditionel mรฅde.
Tips til bearnaisesauce
Bearnaisesauce smager ogsรฅ godt som kold.
Pas pรฅ med at varme saucen op, da den sรฅ vil skille af.
Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gรธres over et vandbad mens der piskes.
Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge estragoneddike, skalottelรธg, frisk estragon, hvidvin og knust hvid peber.
Citronsaft kan erstattes af estragoneddike





Based on 8 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer