Bearnaisesauce nem og hurtig opskrift, der ikke skiller
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Denne opskrift på Bearnaise sauce nem og hurtig er hurtigere og nemmere at lave, end den traditionelle opskrift på sauce bearnaise.
Her laver vi den traditionelle bearnaise sauce på blender, og får en dejlig cremet sauce.
Ingredienser bearnaise sauce nem og hurtig:
- ¼ dl bearnaise essens
- ½ dl vand (stuetemperatur)
- 4 pasteuriserede æggeblommer (stuetemperatur)
- 400 g lunt afklaret smør (smeltet smør, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- Salt
- Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft frisk (stuetemperatur)
- Evt. 1 tsk. estragoneddike (stuetemperatur)
- Fransk estragon, skyllet og finthakket
- 1 tsk. honning (kan udelades)
Fremgangsmåde Bearnaise sauce nem og hurtig:
Smørret skal klares. Det gøres ved, at man smelter smørret i en saucegryde og lader det bruse op. Så snart det bruser op, tages det af varmen, og lad det køle lidt, indtil det hvide er sunket til bunds.
Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
Tag en blender og skyl blenderglasset i meget varmt vand og tør det af.
Kom citronsaft, pasteuriserede æggeblommer i og blend det i rolige start og stop. Derefter køres der konstant i ca. 10 sekunder.
Derefter hældes smørret i lidt af gangen og i dråber eller en tynd stråle, mens der køres på hurtigste hastighed.
Smag til med citronsaft, salt, cayennepeber og honning.
Evt. lidt estragoneddike. (Kom tilsvarende mindre citronsaft i).
Kom estragon i og rør det rundt.
Hæld blandingen op i en opvarmet sauceskål eller gryde.
Se også bearnaisesauce opskrift lavet på traditionel måde.
Tips til bearnaisesauce
Bearnaisesauce smager også godt som kold.
Pas på med at varme saucen op, da den så vil skille af.
Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gøres over et vandbad mens der piskes.
Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge estragoneddike, skalotteløg, frisk estragon, hvidvin og knust hvid peber.
Citronsaft kan erstattes af estragoneddike
Kommentarer
Ingen kommentarer