Prรธv disse opskrifter pรฅ hjemmelavet bechamelsauce og Mornaysauce i stedet for at kรธbe dem. Opskrifterne er nemme at gรฅ til, og du fรฅr en mild og dejlig konsistens pรฅ bรฅde Bechamelsauce og Mornaysauce. Du kan bruge bรฅde bechamelsaucen og Mornaysauce, som almindelig sauce eller de kan bruges som topping i f.eks. lasagne og andre ovnretter.
Prรธv ogsรฅ Bechamelsauce nem og hurtig,
Indhold i opskrift - Hop til:
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
Ingredienser bechamelsauce
25 g smรธr
3 spsk. hvedemel
5 dl. sรธdmรฆlk
ยผ tsk. flagesalt
ยผ tsk. muskatnรธd (fintrevet)

Ingredienser mornaysauce
50 gram smรธr
2 spsk. Hvedemel
4 dl sรธdmรฆlk
50 gram smรธr
150 g ost (revet f.eks. Gruyere, mozzarella eller emmentaler)
ยผ tsk. muskatnรธd (fintrevet)
ยผ tsk. flagesalt

๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmรฅde bechamelsauce
Lurpak smรธr smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smรธrret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
Nรฅr melet har suget alt smรธrret og er en samlet klump og har fรฅet godt med varme, piskes mรฆlken langsomt i, lidt af gangen.
Nรฅr det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnรธd, lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
Fremgangsmรฅde mornaysauce
I en lille gryde smeltes smรธrret ved svag varme. Tilsรฆt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrรธring eller piskning og forsรฆt indtil du har en klump.
Sรฅ tilsรฆtte lidt af mรฆlken under kraftig omrรธring eller piskning og indtil du har brugt al mรฆlken.
Saucen skal vรฆre uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under lรฅg, sรฅ den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, sรฅ den ikke brรฆnder pรฅ.
Tilsรฆt revet ost og pisk saucen sammen.
Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnรธd og peber.
Morneysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.
๐ญโ Tips og FAQ
Her er nogle tips til at gรธre din sauce endnu mere lรฆkker:
Mestrer rouxen: Basen i en bechamelsauce er en roux lavet af lige dele smรธr og mel. Sรธrg for at tilberede rouxen ved middel-lav varme, indtil den fรฅr en lys gylden farve. Dette vil hjรฆlpe med at slippe af med den rรฅ melsmag og give din sauce en nรธddeagtig smag.
Tilsรฆt gradvist mรฆlken: Nรฅr mรฆlken kommer i rouxen, skal du gรธre det gradvist under konstant piskning. Dette sikrer en jรฆvn og klumpfri sauce. Hvis du synes, at din sauce er for tyk, tilsรฆt mere mรฆlk gradvist, indtil du nรฅr den รธnskede konsistens.
Velsmag: For at tilfรธje dybde til din bechamelsauce, kan det overvejes, at tilsรฆtte aromater. Det kan du gรธre ved forsigtigt at varme mรฆlken op med et snittet lรธg, laurbรฆrblad og en knivspids nelliker eller muskatnรธd. Nรฅr den er infunderet, si mรฆlken og brug den i opskriften. Dette vil give din sauce en subtil og dejlig smag.
Eksperimenter med ost: Mornaysauce er en variation af bechamelsauce, der indeholder ost. Du er velkommen til at eksperimentere med forskellige typer ost, sรฅsom Gruyere, Cheddar eller Parmesan, for at give din sauce en unik smag.
Sรธrg for at tilfรธje osten gradvist, rรธr godt i saucen, sรฅ osten smelter og inkorporeres godt i saucen.
Tilpas dine krydderier: Opskriften nรฆvner at der skal tilfรธjes salt, peber og muskatnรธd, som er klassiske krydderier til bechamelsauce. Vรฆr dog ikke bange for at tilpasse krydderier, sรฅ det passer til din smag. Du kan tilfรธje en knivspids hvidlรธgspulver, paprika eller endda et strejf af cayennepeber for et subtilt kick.
Benyttelse: Bechamelsauce er vidunderligt alsidig. Du kan bruge den i en rรฆkke forskellige retter, som f.eks. lasagne, pasta og ost, eller som cremet topping til grรธntsager og ovnretter. Vรฆr kreativ og udforsk forskellige mรฅder at inkorporere denne sauce i dine yndlings retter.
Husk, at lave mad er et eventyr, sรฅ du er velkommen til at eksperimentere og lave opskriften til din egen!
Hvis du har flere spรธrgsmรฅl eller har brug for yderligere hjรฆlp, sรฅ tรธv ikke med at spรธrge.
Her er nogle ekstra tips til Bechamelsauce og Mornaysauce:
Du kan tilsรฆtte lidt cayennepeber, og kan tilfรธjes, da denne peber giver mere karakter til saucen.
Hver af opskrifterne er til 4 personer, sรฅ laver du begge opskrifter, er det til 8 personer.
โ FAQ
Nรฅr man blander Gruyere ost i Bechamelsauce, bliver det Mornaysauce.

๐ Komplet opskrift med noter

Bechamelsauce og mornaysauce
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
Ingredienser Bechamelsauce
- 25 g smรธr
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl. sรธdmรฆlk
- ยผ tsk. flagesalt
- ยผ tsk. muskatnรธd (fintrevet)
Ingredienser mornaysauce
- 50 gram smรธr
- 2 spsk. Hvedemel
- 4 dl sรธdmรฆlk
- 50 gram smรธr
- 150 g ost (revet f.eks. Gruyere, mozzarella eller emmentaler)
- ยผ tsk. muskatnรธd (fintrevet)
- ยผ tsk. flagesalt
Sรฅdan gรธr du
Fremgangsmรฅde bechamelsauce
- Smรธr smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smรธrret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
- Nรฅr melet har suget alt smรธrret, er en samlet klump og har fรฅet godt med varme, piskes mรฆlken langsomt ind, lidt af gangen.
- Nรฅr det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnรธd, lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
Fremgangsmรฅde mornaysauce
- I en lille gryde smeltes smรธrret ved svag varme. Tilsรฆt hvedemel lidt efter lidt under kraftig omrรธring eller piskning og forsรฆt indtil du har en klump.
- Sรฅ tilsรฆtte lidt af mรฆlken under kraftig omrรธring eller piskning og indtil du har brugt al mรฆlken.
- Saucen skal vรฆre uden klumper. Lad saucen simrer i ca. 5 minutter under lรฅg, sรฅ den kan samle sig. Pisk i saucen ind i mellem, sรฅ den ikke brรฆnder pรฅ.
- Tilsรฆt revet ost og pisk saucen sammen.
- Smag morneysaucen til med lidt salt, friskrevet muskatnรธd og peber.
- Morneysauce er nu klar til, at blive brugt som topping i f. eks. ovnretter som lasagne.
Noter
- Hver af opskrifterne er til 4 personer, sรฅ laver du begge opskrifter, er det til 8 personer.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.















Kommentarer
Ingen kommentarer