De fleste kender den franske hvide Bechamelsauce, som kan spises som den er, eller bruges som topping i f.eks. lasagne.
Her får du 5 tips til, at lave den perfekte cremede Bechamelsauce, som også er fantastisk, som dip til f.eks. dampede grøntsager.
Asparges både de grønne og hvide smager endnu bedre, med lidt Bechamelsauce.
Hvis man tilsætter lidt revet ost som f.eks. Gruyere ost, bliver til Bechamelsauce til Mornaysauce.
Bechamelsaucen er meget nem at lave og kan laves på ca. 15 minutter.
Prøv også Mornaysauce
Gå til
Nem og hurtig Bechamelsauce
Vores opskrift er lige til at gå til og følger du vores tips, er du garanteret en lækker cremet sauce.
Opskriften er både nem og hurtig, og det vigtigste er, at der ikke bruges for høj varme, så mælken og dermed saucen brænder på og giver en bismag.
Hvis der piskes eller røres det meste af tiden, bør der fås den fineste hvide cremede sauce.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
25 g smør
3 spsk. hvedemel
5 dl. sødmælk
¼ tsk. flagesalt
¼ tsk. muskatnød (friskrevet)
1 knivspids peber (friskkværnet)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Smør smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smørret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
Når melet har suget alt smørret og er en samlet klump og har fået godt med varme, piskes mælken langsomt i, lidt af gangen.
Når det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnød, lidt salt og friskkværnet peber.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Bechamelsauce nem og hurtig:
Det er vigtigt at røre eller piske meget, for, at bechamelsauce skal blive så cremet som muligt.
Brug lav varme hele tiden, så saucen samler sig. Saucen må ikke boble.
Forholdet mellem hvedemel og smør skal være det samme, så får du en perfekt bechamelsauce.
Kom ikke hele smørret i gryden men skær det ud i lidt grove stykker. På denne måde smelter al smørret samtidigt og du får ens smeltet smør.
❓ FAQ
Brug samme mængde hvedemel og smør og lav saucen ved svag varme.
Når du har tilsat alle ingredienser og saucen er ved, at blive cremet, skal den simre i ca. 10 minutter for at samle sig. Bechamelsaucen er færdig, når den er så tyk som creme.
Hvis du tilsætter mælken på en gang eller for hurtigt, vil melet ikke kunne suge mælken op, og det hele vil blive blandet, så der opstår klumper.
Hæld mælken i lidt ad gangen, og pisk det så glat og blank som muligt, inden den næste mængde mælk tilsættes.
Opskrift med noter
Bechamelsauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Smør smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smørret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
- Når melet har suget alt smørret, er en samlet klump og har fået godt med varme, piskes mælken langsomt ind, lidt af gangen.
- Når det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnød, lidt salt og friskkværnet peber.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer