De fleste kender den franske hvide Bechamelsauce, som kan spises som den er, eller bruges som topping i f.eks. lasagne.
Her fรฅr du 5 tips til, at lave den perfekte cremede Bechamelsauce, som ogsรฅ er fantastisk, som dip til f.eks. dampede grรธntsager.
Asparges bรฅde de grรธnne og hvide smager endnu bedre, med lidt Bechamelsauce.
Hvis man tilsรฆtter lidt revet ost som f.eks. Gruyere ost, bliver til Bechamelsauce til Mornaysauce.
Bechamelsaucen er meget nem at lave og kan laves pรฅ ca. 15 minutter.
Prรธv ogsรฅ Mornaysauce
Indhold i opskrift - Hop til:
Nem og hurtig Bechamelsauce
Vores opskrift er lige til at gรฅ til og fรธlger du vores tips, er du garanteret en lรฆkker cremet sauce.
Opskriften er bรฅde nem og hurtig, og det vigtigste er, at der ikke bruges for hรธj varme, sรฅ mรฆlken og dermed saucen brรฆnder pรฅ og giver en bismag.
Hvis der piskes eller rรธres det meste af tiden, bรธr der fรฅs den fineste hvide cremede sauce.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
25 g smรธr
3 spsk. hvedemel
5 dl. sรธdmรฆlk
ยผ tsk. flagesalt
ยผ tsk. muskatnรธd (friskrevet)
1 knivspids peber (friskkvรฆrnet)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Smรธr smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smรธrret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
Nรฅr melet har suget alt smรธrret og er en samlet klump og har fรฅet godt med varme, piskes mรฆlken langsomt i, lidt af gangen.
Nรฅr det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnรธd, lidt salt og friskkvรฆrnet peber.

๐ญโ Tips og FAQ
Her er nogle tips til Bechamelsauce nem og hurtig:
Det er vigtigt at rรธre eller piske meget, for, at bechamelsauce skal blive sรฅ cremet som muligt.
Brug lav varme hele tiden, sรฅ saucen samler sig. Saucen mรฅ ikke boble.
Forholdet mellem hvedemel og smรธr skal vรฆre det samme, sรฅ fรฅr du en perfekt bechamelsauce.
Kom ikke hele smรธrret i gryden men skรฆr det ud i lidt grove stykker. Pรฅ denne mรฅde smelter al smรธrret samtidigt og du fรฅr ens smeltet smรธr.
โ FAQ
Brug samme mรฆngde hvedemel og smรธr og lav saucen ved svag varme.
Nรฅr du har tilsat alle ingredienser og saucen er ved, at blive cremet, skal den simre i ca. 10 minutter for at samle sig. Bechamelsaucen er fรฆrdig, nรฅr den er sรฅ tyk som creme.
Hvis du tilsรฆtter mรฆlken pรฅ en gang eller for hurtigt, vil melet ikke kunne suge mรฆlken op, og det hele vil blive blandet, sรฅ der opstรฅr klumper.
Hรฆld mรฆlken i lidt ad gangen, og pisk det sรฅ glat og blank som muligt, inden den nรฆste mรฆngde mรฆlk tilsรฆttes.
๐ Komplet opskrift med noter

Bechamelsauce
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 25 g smรธr
- 3 spsk. hvedemel
- 5 dl. sรธdmรฆlk
- ยผ tsk. flagesalt
- ยผ tsk. muskatnรธd (friskrevet)
- 1 knivspids peber (friskkvรฆrnet)
Sรฅdan gรธr du
- Smรธr smeltes langsomt i en gryde, uden at det bruser op. Smรธrret piskes sammen med et par spsk. hvedemel eller mere.
- Nรฅr melet har suget alt smรธrret, er en samlet klump og har fรฅet godt med varme, piskes mรฆlken langsomt ind, lidt af gangen.
- Nรฅr det har bechamelsauce konsistens, smages der til med muskatnรธd, lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.

















Kommentarer
Ingen kommentarer