Gorgonzolasauce med whisky
Af Min Madopskrift Til 4 personer
Gorgonzolasauce er en kraftig og meget velsmagende sauce. Man laver sin gorgonzolasauce af stegeskyen fra mรธrbraden eller fileten fra okse eller grisen. Men i princippet kan gorgonzolasauce laves af en hvilken som helst stegesky. Gorgonzola osten er ogsรฅ en vigtig ingrediens, og skal vรฆre af en rigtig god kvalitet.
Ingredienser Gorgonzolasauce:
- Stegesky fra stegt mรธrbrad eller filet.
- 2 cl. Whisky F.eks Tullamore Dev eller sherry til saucen
- 1 cl. Whisky til kokken
- ยผย liter flรธde
- 2 spsk. God Gorgonzola f.eks. Lovilio Gorgonzola Dop Piccante eller Gorgonzola Piccante DOP
- Oksefond efter behov, men ca. 2 til 3 dl.
Fremgangsmรฅde:
Sรฆt panden med stegeskyen tilbage pรฅ blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen.
Tilsรฆt et par skefulde gorgonzola ost, flรธde og oksefond.
Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Nรฅr saucen smager som den skal, drikkes whiskyen som fortjeneste.
Tips
Tilsรฆttes der mere gorgonzola ost, bliver saucen kraftigere.
Brug en velsmagende gorgonzola ost, f.eks. Lovilio Gorgonzola Dop Piccante som faktisk er set i Lidl.





Based on 4 Review(s)

















Kommentarer
Ingen kommentarer