Dette er en hemmelig og enkel opskrift på bearnaisesauce, som ikke mange kender. Super nem og lækker Konge Bearnaisesauce som både smager som almindelig bearnaisesauce og kan laves på ca. 5 minutter. Bearnaisesaucen laves lige før servering, så den er varm. Du kan ikke gemme bearnaisesaucen, da den bliver stiv i køleskabet, så lav ikke mere end du skal bruge. Husk alle ingredienser SKAL have stuetemperatur, så skiller bearnaisesaucen ikke.
Bearnaise med stavblender
Vi bruger en stavblender da vi både får en dejlig cremet bearnaise, men det går også meget hurtigere end traditionel metode, da vi laver vores bearnaise på ca. 5 minutter + forberedelse.
Opskrift med noter
Konge bearnaisesauce
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Udstyr
- Højt smalt glas hvor stavblender kan gå i.
Ingredienser
- 6 stk. Æggeblommer (pasteuriserede og stuetemperatur)
- 1 spsk. Estragoneddike (Eller hvidvinseddike)
- 1 stk. Citron (Saften)
- 1 tsk. Salt
- 500 g Smør
- 1 bt. Estragon (Frisk)
Sådan gør du
- Kom smør i en gryde og varm det forsigtigt op indtil vallen kommer frem. Den hvide valle vil ligge sig i bunden af gryden. Og vallen skal ikke med i saucen, men blive i gryden og kasseres.
- Smørret må ikke koge men skal dog være meget varm. Og smørret må ikke tage farve så skal det kasseres.
- Hæld æggeblommer, eddike og salt i et højt smalt glas.
- Tag en stavblender og blend massen sammen.
- Tilsæt det varme smør i en tynd stråle imens der hele tiden blendes. Stop når du ser den hvide valle, den må ikke komme med.
- Smag til med salt og lidt citronsaft.
- Skyl, dup tør og hak estragonen fint og blend det i saucen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også nem Bearnaisesauce
Tips til Konge Bearnaisesauce
- Det er estragoneddike som giver den gode smag af bearnaise, så jo mere du kommer i jo mere dominerende bliver smagen.
Kommentarer
Ingen kommentarer