Klassisk ostesauce opskrift
Af Min Madopskrift
Ostesauce Ca. 0,6 liter
I stedet for at købe en færdigblandet ostesauce, kan du lave den selv. Det er enkelt og nemt at lave ostesauce, og vi dig en nem Ostesauce opskrift her. Du kan nemt ændre smag og konsistens, ved at bruge forskellige typer oste.
Ingredienser:
- 2 spsk. hvedemel
- ½ liter mælk
- 125 g revet færdig ost, eller riv det af f. eks. mellemlagret ost (45+)
- 2 spsk. smør
- Salt
- Hvid peber
- Saften fra en kvart citron
Tag en lille saucegryde og kom halvdelen af mælken i. Tænd på middel varme.
Mel og resten af mælken rystes sammen i en meljævner og kommes i den lille tykbundede saucegryde.
Bring saucen i kog under rolig røring med piskeris. Kog den videre ved svag varme, stadig under rolig omrøring, i ca. 5 min.
Når saucen er ved at nærme sig kogepunktet, tilsættes revet ost. Osten smelter nu under omrøring.
Er ostesaucen for tyk, tilsættes mere mælk.
Er ostesaucen for tynd, koges den lidt ind.
Smag ostesaucen til med salt, hvid peber og citronsaft.
Tag ostesauce af varmen. Rund ostesaucen af, ved at komme 2 spsk. smør i, som røres rundt.
Server straks
Tips
Citronsaft kan udelades. Men tilføjer lidt syre og balance til det basiske.
Tilsæt evt. lidt revet muskatnød til saucen.
Kommentarer
Ingen kommentarer