Det er nemt og hurtigt, at lave sin egen lækre pebersauce med grønne peberkorn og man kan lave pebersaucen, mens man tilbereder resten af menuen, så der er ingen grund til, at købe den smagsløse pebersauce på brev. Brug de bruge de grønne madagascar peberkorn som fås på dåse. Når du først, har prøvet og lave din egen pebersauce, køber du aldrig en færdiglavet mere. Den hjemmelavede pebersauce – hurtig og nem, smager mange gange bedre end den købte.
Prøv også sauce af stegesky
Gå til
Opskrift med noter
Pebersauce med grønne peberkorn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 ½ dl. fløde
- 1 tsk. sukker
- 50 gram peberkorn (grønne)
- 1 ds. tomatkoncentrat (lille)
- 3 dl. oksebouillon
- 50 g smør
- 1 knivspids Salt
Sådan gør du
- Pil og hak løget fint. Kom lidt smør på panden, og svits løg ved høj varme til de bliver blanke.
- Hæld peberkornene på og svits dem med i lidt ekstra olivenolie et par minutter.
- Rør godt rundt og tryk lidt på dem, så smagen kommer ud af peberkorn.
- Tilsæt tomatkoncentrat og rør og fordel det godt.
- Tilsæt oksebouillon eller oksefond og rør godt rundt. Lad det simre lidt, så sauce koger lidt ind. Du kan også bruge kalvefond, hvis du har dette.
- Tilsæt fløde, lidt ad gangen under omrøring og smag til med lidt flagesalt og sukker.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 min. Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 ½ dl. fløde
- 1 tsk. sukker
- 50 gram peberkorn (grønne)
- 1 ds. tomatkoncentrat (lille)
- 3 dl. oksebouillon
- 50 g smør
- 1 knivspids Salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Pil og hak løget fint. Kom lidt smør på panden, og svits løg ved høj varme til de bliver blanke.
- Hæld peberkornene på og svits dem med i lidt ekstra olivenolie et par minutter.
- Rør godt rundt og tryk lidt på dem, så smagen kommer ud af peberkorn.
- Tilsæt tomatkoncentrat og rør og fordel det godt.
- Tilsæt oksebouillon eller oksefond og rør godt rundt. Lad det simre lidt, så sauce koger lidt ind. Du kan også bruge kalvefond, hvis du har dette.
- Tilsæt fløde, lidt ad gangen under omrøring og smag til med lidt flagesalt og sukker.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Jo mere du rører rundt og lader pebersaucen simre, jo stærkere bliver den.
❓ FAQ
Pebersauce er en krydret flødesauce tilberedt med forskellige peberkorn eller kun grønne peberkorn
Du skal bruge de grønne madagascar peberkorn som fås på dåse.
Søren C. Fischer
Hvad skal koncentreret tomat bruges til? 🙂
Det står som ingrediens, men indgår ikke i tilberedningen 🙂
Bjørn Nielsen
Hej Søren
Tak for info.
Tomatkoncentrat skal give farve og smag.
Opskriften er nu rettet til.
Hilsen
Bjørn