Man kan vel ikke kalde whiskysovs en “rigtig” sauce, da der ikke er blevet brugt fond. Whisky sauce er vel nærmede betegnet en slags dip i familie med ketchup og remoulade, bare i varm udgave. Whiskysauce er også fremragende til magert kød. Whisky sauce er nem at lave og smagen bliver god, hvis man bruger gode ingredienser. Opskriften her med fløde tager ca. 10 min. at lave. Prøv også Whiskysauce originale Jensens opskrift
Gå til
Engelsk whiskysauce
Hvis man ønsker, at lave den ægte engelske whiskysauce, er fremgangsmåden lidt en anden, da whiskyen skal brændes af først, inden resten af ingredienserne tilsættes.
- Tag en stor stegepande og kom whisky på panden. Skrue lidt op for varmen og sæt ild til whiskyen og sluk den, evt. med et låg eller ved, at hælde fløde på panden.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele godt sammen.
- Kog det ind til en cremet sauce.
Opskrift med noter
Whiskysauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 100 g Smør
- 1 dåse Koncentreret tomatpuré (70 g)
- ¼ l Piskefløde
- 1 spsk. Brun farin
- 4 tsk. Rosmarin (eller 1 kvist friskhakket rosmarin)
- 2 spsk. Whisky (f.eks. Tullamore Dew, blended Irish whisky)
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Smørret smeltes i en gryde på jævn varme. Tilsæt tomatpuré og svits det med ca. 1 minut.
- Resten af ingredienser tilsættes herefter.
- Saucen koges ind i 2-3 minutter, eller til den er jævn.
- Smag til med salt og peber.
Noter
- Svits evt. et hakket løg, for at tilføre ekstra smag til saucen.
- Sigt evt. saucen gennem en sigte og fjern rosmarin og løg, hvis du har brugt tørret rosmarin og løg, da tørret rosmarin kan være lidt ubehageligt at få i munden, hvis de ikke er kogt bløde.
- Brug god piskefløde og billig whisky
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 100 g Smør
- 1 dåse Koncentreret tomatpuré 70 g
- ¼ l Piskefløde
- 1 spsk. Brun farin
- 4 tsk. Rosmarin eller 1 kvist friskhakket rosmarin
- 2 spsk. Whisky f.eks. Tullamore Dew, blended Irish whisky
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Smørret smeltes i en gryde på jævn varme.
- Tilsæt tomatpuré og svits det med ca. 1 minut.
- Resten af ingredienser tilsættes herefter.
- Saucen koges ind i 2-3 minutter, eller til den er jævn.
- Smag til med salt og peber.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Svits evt. et hakket løg, for at tilføre ekstra smag til saucen.
- Sigt evt. saucen gennem en sigte og fjern rosmarin og løg, hvis du har brugt tørret rosmarin og løg, da tørret rosmarin kan være lidt ubehageligt at få i munden, hvis de ikke er kogt bløde.
- Brug god piskefløde og billig whisky
❓ FAQ
Ja
Ca. 2 dage i en tætsluttet beholder.
Kommentarer
Ingen kommentarer