• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Supper

    Blendet grøntsagssuppe

    Af Oliver Nielsen Opdateret 10 måneder siden

    Blendet-grøntsagssuppe

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Blendet grøntsagssuppe er en god måde, at få sunde vitaminer. Suppen er blendet af forskellige grøntsager, der giver god smag til suppen. Grøntsagssuppe er derudover meget mættende, så den kan serveres som hovedret. Blendet grøntsagssuppe er også god, hvis man ønsker en fedtfattig og sund kost. Du kan også svitse grøntsager inden du koger dem. Se mere i tips.

    Prøv også kartoffelsuppe

    Gå til
    • Blendet rodfrugtsuppe
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Blendet rodfrugtsuppe

    Vi bruger både grøntsager og rodfrugter i vores grøntsagssuppe, men du kan også vælge kun at bruge rodfrugter. Her vil rødbede, gulerødder, kartofler og pastinak passe godt sammen. Husk, at når du bruger rødbede, at suppen bliver farvet rød. Hvis du ikke ønsker dette, kan du bruge beder i orange farver.

    📋 Opskrift

    Blendet-grøntsagssuppe

    Blendet grøntsagssuppe

    Opskrift på blendet grøntsagssuppe med grøntsager og rodfrugter
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Suppe
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 33 %

    Ingredienser
      

    2 kg. grøntsager

    • 4 stk. Kartofler (f. eks bagekartofler)
    • 1 stk. Løg
    • 2 fed Hvidløg
    • 3 stk. Gulerødder
    • 1 stk. Pastinak
    • 1 stk. Persillerod
    • 50 g Knoldselleri
    • 2 stk. Porrer
    • ¼ stk. Blomkål
    • 1 spsk. Smør
    • 2 dl Fløde
    • ¾ liter Grøntsagsbouillon
    • 1 kvist Timian
    • 1 spsk. Paprika
    • 100 g Kogevand ((Umami))
    • 1 tsk. Salt og peber

    Tilbehør

    • 1 spsk. Persille (eller frisk kørvel)
    • 1 spsk. Kørvel (eller frisk persille)
    • 2 spsk. Græskarkerner

    Sådan gør du
     

    • Rens grøntsager og skræl rodfrugter.
    • Skær gulerødder, pastinak, persillerod selleri og porrer i skiver.
    • Skær blomkål i små stykker.
    • Tag en stor tykbundet gryde og kom smørret i gryden, og svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
    • Tilsæt paprika og svits det i ca. 10 sekunder eller til det dufter.
    • Kom grøntsager og timian op i gryden. Hæld vand og grøntsagsbouillon over grøntsager, så de netop er dækket og kog det indtil grøntsager er møre.
    • Si vandet fra grøntsager over i en skål og sæt til side. Du kan udelade dette og bare blende det hele i gryden. Suppen skal nok blive dejlig cremet.
    • Hvis du vil have en tyk blendet suppe går du til trin 9.
    • Kom grøntsager i en blender og blend alle grøntsager. Eller blend direkte i gryden med en stavblender.
    • Hæld det i gryden igen og tænd for varmen.
    • Tilsæt lidt af kogevandet og rør rundt og forsæt indtil suppen er cremet.
    • Hvis der ønskes en suppe uden trævler skal suppen sies igennem et dørslag eller si.
    • Smag til med salt og friskkværnet peber.
    • Kom det kolde smør i gryden og smag på suppen.
    • Afrund evt. smagen med fløde.
    • ? SERVERING
    • Serveres varm direkte fra gryden i små suppeskåle. Pynt med friske krydderurter og kom topping på.
    • Tilbyd evt. lidt brød med smør til.

    Noter

    • Du kan erstatte grøntsager/rodfrugter med andre grøntsager efter smag. F.eks med løg eller rødbede.
    • Du kan komme krydderier i suppen.
    • Topping på blendet suppe er oplagt og kan være nødder, græskarkerner, krydderurter eller smørstegte brødcroutoner.
    • Du kan afrunde smagen og gøre den mere cremet med fløde.
    • Der kan tilsættes linser eller pasta til suppen, hvis den skal være mere mættende.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 654kcal (33%) | Kulhydrater: 100g (33%) | Protein: 14g (28%) | Fedt: 25g (38%) | Mættet fedt: 14g (88%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 7g | Trans fedt: 1g | Fiber: 16g (67%) | Sukker: 14g (16%) | Vitamin A: 9891IU (198%) | Vitamin C: 123mg (149%) | Calcium: 184mg (18%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword Blendet suppe, Grøntsagssuppe, Suppe med rodfrugter
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    Ca. 2 kg grøntsager i alt

    • 4 stk. store kartofler f. eks bagekartofler
    • 1 stk. løg
    • 2 fed hvidløg
    • 3 stk. gulerødder
    • 1 stk. pastinak
    • 1 stk. persillerod
    • 1 lille stykke eller ca. 50 gram knoldselleri
    • 2 stk. porrer
    • ¼ stort blomkål
    • 1 spsk. smør
    • 2 dl fløde
    • ½ liter grøntsagsbouillon
    • 1 kvist timian
    • 1 spsk. paprika
    • Lidt kogevand (Umami)
    • Salt og peber

    🥗 Tilbehør

    • Frisk persille eller kørvel

    🔪 Sådan gør du

    1. Rens grøntsager og skræl rodfrugter.
    2. Skær gulerødder, pastinak, persillerod selleri og porrer i skiver.
    3. Skær blomkål i små stykker.
    4. Tag en stor tykbundet gryde og kom smørret i gryden, og svits løg og hvidløg i ca. 1 minut.
    5. Tilsæt paprika og svits det i ca. 10 sekunder eller til det dufter.
    6. Kom grøntsager og timian op i gryden. Hæld vand og grøntsagsbouillon over grøntsager, så de netop er dækket og kog det indtil grøntsager er møre.
    7. Si vandet fra grøntsager over i en skål og sæt til side. Du kan udelade dette og bare blende det hele i gryden. Suppen skal nok blive dejlig cremet.
    8. Hvis du vil have en tyk blendet suppe går du til trin 9.
    9. Kom grøntsager i en blender og blend alle grøntsager. Eller blend direkte i gryden med en stavblender.
    10. Hæld det i gryden igen og tænd for varmen.
    11. Tilsæt lidt af kogevandet og rør rundt og forsæt indtil suppen er cremet.
    12. Hvis der ønskes en suppe uden trævler skal suppen sies igennem et dørslag eller si.
    13. Smag til med salt og friskkværnet peber.
    14. Kom det kolde smør i gryden og smag på suppen.
    15. Afrund evt. smagen med fløde.

    🍽 Servering

    • Serveres varm direkte fra gryden i små suppeskåle. Pynt med friske krydderurter og kom topping på.
    • Tilbyd evt. lidt brød med smør til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan erstatte grøntsager/rodfrugter med andre grøntsager efter smag. F.eks med løg eller rødbede.
    • Du kan komme krydderier i suppen.
    • Topping på blendet suppe er oplagt og kan være nødder, græskarkerner, krydderurter eller smørstegte brødcroutoner.
    • Du kan afrunde smagen og gøre den mere cremet med fløde.
    • Der kan tilsættes linser eller pasta til suppen, hvis den skal være mere mættende.

    ❓ FAQ

    Er suppen fryseegnet ?

    Ja

    Kan man gøres blendet suppe mere spicy ?

    Ja, tilsæt lidt frisk chili eller knivspids cayennepeber

    Hvad for en topping er mest velegnet ?

    Græskarkerner eller revet parmesan giver en god smag til suppen

    Kan man tilsætte andet til blendet suppe ?

    Ja, nudler, pasta eller linser kan tilsættes og gøre suppen mere mættende, hvis den skal serveres som hovedret.

    • Blendet-grøntsagssuppe
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Æblecrumble – Hurtig og nem opskrift
    Thaisuppe original opskrift »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Dansk mad, Fedtfattig, Grøntsager, Mad på 30 minutter, Supper Tags: Blomkål, grøntsagsbouillon, gulerødder, hvidløg, kartofler, knoldselleri, kørvel, løg, Pastinak, persille, persillerod, Porre

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind