Klassisk Fransk løgsuppe
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
En let og lækker klassisk suppe, som er nem at tilberede. Pas på at løgene ikke brænder på, da det giver suppen en uønsket bismag.
Ingredienser Fransk løgsuppe
- 50 gram smør
- 750 gram løg
- 1 citron, citronsaft
- 1 liter kylling eller oksekød bouillon eller fond
- Flutes og smør
- Salt og peber
Pynt
- Persille
Fremgangsmåde Fransk løgsuppe
- Hak og pil løg.
- Tag en gryde og smelt smørret og lad det bruse op.
- Svits løg til de er klare.
- Skru næsten helt ned for blusset og lad løg simre i gryden i ca. 15 minutter eller til de er gyldne.
- Rør i gryden ind imellem.
- Til sidst har du en brun lidt tyk væske (Glace) i bunden af gryden med løg.
- Nu tilsættes bouillon eller fond.
- Skru op for blusset og lad det simre lidt under omrøring i yderligere 15 min.
- Smag suppen til med lidt citronsaft, salt og peber.
Servering
- Kom løgsuppen i en lille skål
- Drys skyllet finthakket persille over
- Serveres med flutes og smør til
Prøv også ærtesuppe
Tips til Fransk løgsuppe
- Du kan prøve forskellige typer løg, som f.eks. rødløg, skalotteløg mf.
Kommentarer
Ingen kommentarer