Klassisk Fransk løgsuppe
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
En let og lækker klassisk suppe, som er nem at tilberede. Pas på at løgene ikke brænder på, da det giver suppen en uønsket bismag.
- Nem Fransk løgsuppe
Ingredienser Fransk løgsuppe
- 50 gram smør
- 750 gram løg
- 1 citron, citronsaft
- 1 liter kylling eller oksekød bouillon eller fond
- Flutes og smør
- Salt og peber
Pynt
- Persille
Fremgangsmåde Fransk løgsuppe
- Hak og pil løg.
- Tag en gryde og smelt smørret og lad det bruse op.
- Svits løg til de er klare.
- Skru næsten helt ned for blusset og lad løg simre i gryden i ca. 15 minutter eller til de er gyldne.
- Rør i gryden ind imellem.
- Til sidst har du en brun lidt tyk væske (Glace) i bunden af gryden med løg.
- Nu tilsættes bouillon eller fond.
- Skru op for blusset og lad det simre lidt under omrøring i yderligere 15 min.
- Smag suppen til med lidt citronsaft, salt og peber.
Servering
- Kom løgsuppen i en lille skål
- Drys skyllet finthakket persille over
- Serveres med flutes og smør til
Prøv også ærtesuppe
Tips til Fransk løgsuppe
- Du kan prøve forskellige typer løg, som f.eks. rødløg, skalotteløg mf.
Skriv en kommentar