• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Supper

    Grøntsag og rodfrugtsuppe fedtfattig

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 10 måneder siden

    Grøntsags og rodfrugtsuppe blendet

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total5
    • 4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Vi skal spise masser af grøntsager og rodfrugter og det kan nogen gange være lidt svært, at få tid til. Derfor er denne opskrift som sendt fra himlen, da den gør det meget nemmere, at få det daglige indtag af de sunde grøntsager. Grøntsag og rodfrugtsuppe er meget sund og tilmed fedtfattig. Lav en stor portion, da den kan gemmes og holde sig frisk i køleskabet et par dage. Prøv også blendet peberfrugtsuppe med kylling

    Gå til
    • Sautere grøntsager
    • Grøntsager og rodfrugter i opskriften
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Sautere grøntsager

    Du kan sagtens bare blende grøntsager når du har klargjort dem, men vi sauterer dem først i denne opskrift på grøntsag og rodfrugtsuppe, for at få lidt bedre smag. Grøntsagerne og rodfrugterne skal kun lige have fået lidt farve når de sauteres.

    Grøntsager og rodfrugter i opskriften

    Vi bruger ofte denne disse grøntsager, hvor dem vi bruger mest af, er listet øverst. Vi nøjes ofte med at koge disse grøntsager møre, men de får lidt finere og bedre smag, når de lige bliver sauteret først.

    • Broccoli
    • gulerødder
    • peberfrugt
    • blomkål
    • porre
    • squash
    • spidskål
    • kartofler
    • fennikel
    • Pastinak
    • chili
    • persillerod
    • jordskok
    • rødbede
    • rosenkål
    Grøntsags og rodfrugtsuppe
    Grøntsags og rodfrugtsuppe

    📋 Opskrift

    Grøntsags og rodfrugtsuppe blendet

    Grøntsag og rodfrugtsuppe fedtfattig

    Opskrift på fedtfattig sund grøntsag og rodfrugtsuppe
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 28 %

    Ingredienser
      

    • 1000 gram Grøntsager ((Broccoli, kartofler, blomkål, porre, squash, gulerødder, peberfrugt, chili))
    • ½ stk. Broccoli
    • ¼ stk. Blomkål
    • 2 stk. Kartofler
    • 1 stk. Porre
    • ½ stk. Squash
    • 4 stk. Gulerødder
    • 1 stk. Peberfrugt
    • 2 stk. Løg
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 6 deciliter Grøntsagsbouillon
    • ¼ stk. Citron (Friskpresset citronsaft)
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber

    Ekstra tilbehør

    • 1 dl Fløde (Kan udelades)

    Sådan gør du
     

    • Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
    • Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
    • Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
    • Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
    • Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
    • Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
    • Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.

    Servering

    • Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
    • Anret grøntsagssuppen i små skåle
    • Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.

    Noter

    • Der kan tilsættes kokosmælk eller cremefine i stedet for fløde.
    • Grøntsager og rodfrugter kan også grilles inden de koges møre.
    • Lav en stor portion, så der kan gemmes til et par dage.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 567kcal (28%) | Kulhydrater: 93g (31%) | Protein: 18g (36%) | Fedt: 19g (29%) | Mættet fedt: 7g (44%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 8g | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 24583IU (492%) | Vitamin C: 190mg (230%) | Calcium: 202mg (20%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword blomkål, broccoli, fennikel, Grøntsager til suppe, Grøntsagssuppe, porre, Rodfrugter til suppe
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1000 gram grøntsager (Broccoli, kartofler, blomkål, porre, squash, gulerødder, peberfrugt, chili)
    • 2 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk. olivenolie
    • 6 deciliter grøntsagsbouillon
    • Salt og friskkværnet peber
    • Lidt friskpresset citronsaft

    Ekstra tilbehør

    • 1 dl fløde (Kan udelades)

    🔪 Sådan gør du

    1. Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
    2. Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
    3. Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
    4. Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
    5. Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
    6. Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
    7. Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.

    🍽 Servering

    1. Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
    2. Anret grøntsagssuppen i små skåle
    3. Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Der kan tilsættes kokosmælk eller cremefine i stedet for fløde.
    • Grøntsager og rodfrugter kan også grilles inden de koges møre.
    • Lav en stor portion, så der kan gemmes til et par dage.

    ❓ FAQ

    Hvordan skal grøntagssuppen opbevares ?

    I køleskabet, straks den er kølet lidt ned.

    Hvad er holdbarheden ?

    Ca. 3 dage i køleskabet.

    Kan suppen varieres ?

    Ja, alle grøntsager og rodfrugter kan bruges. Bemærk dog, at stærkt farvede grøntsager vil give suppen farve som måske er uønsket.

    Grøntsags og rodfrugtsuppe
    Grøntsags og rodfrugtsuppe
    Del meget gerne
    • Total5
    • 4
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Rabarbergrød opskrifter
    Grillet svinemørbrad med bacon »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Grøntsager, Supper, Tilbehør til mad, Vegetar og veganer Tags: Blomkål, broccoli, chili, citron, Fennikel, gulerødder, Jordskok, kartofler, Pastinak, peberfrugt, persillerod, Porre, Rosenkål, rødbede, Spidskål, squash

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind