Vi skal spise masser af grøntsager og rodfrugter og det kan nogen gange være lidt svært, at få tid til. Derfor er denne opskrift som sendt fra himlen, da den gør det meget nemmere, at få det daglige indtag af de sunde grøntsager. Grøntsag og rodfrugtsuppe er meget sund og tilmed fedtfattig. Lav en stor portion, da den kan gemmes og holde sig frisk i køleskabet et par dage. Prøv også blendet peberfrugtsuppe med kylling
Gå til
Sautere grøntsager
Du kan sagtens bare blende grøntsager når du har klargjort dem, men vi sauterer dem først i denne opskrift på grøntsag og rodfrugtsuppe, for at få lidt bedre smag. Grøntsagerne og rodfrugterne skal kun lige have fået lidt farve når de sauteres.
Grøntsager og rodfrugter i opskriften
Vi bruger ofte denne disse grøntsager, hvor dem vi bruger mest af, er listet øverst. Vi nøjes ofte med at koge disse grøntsager møre, men de får lidt finere og bedre smag, når de lige bliver sauteret først.
📋 Opskrift
Grøntsag og rodfrugtsuppe fedtfattig
Ingredienser
- 1000 gram Grøntsager ((Broccoli, kartofler, blomkål, porre, squash, gulerødder, peberfrugt, chili))
- ½ stk. Broccoli
- ¼ stk. Blomkål
- 2 stk. Kartofler
- 1 stk. Porre
- ½ stk. Squash
- 4 stk. Gulerødder
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 6 deciliter Grøntsagsbouillon
- ¼ stk. Citron (Friskpresset citronsaft)
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
Ekstra tilbehør
- 1 dl Fløde (Kan udelades)
Sådan gør du
- Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
- Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
- Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
- Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
- Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
- Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.
Servering
- Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
- Anret grøntsagssuppen i små skåle
- Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.
Noter
- Der kan tilsættes kokosmælk eller cremefine i stedet for fløde.
- Grøntsager og rodfrugter kan også grilles inden de koges møre.
- Lav en stor portion, så der kan gemmes til et par dage.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 1000 gram grøntsager (Broccoli, kartofler, blomkål, porre, squash, gulerødder, peberfrugt, chili)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 6 deciliter grøntsagsbouillon
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt friskpresset citronsaft
Ekstra tilbehør
- 1 dl fløde (Kan udelades)
🔪 Sådan gør du
- Pil og skær løg i halve ringe. Hak hvidløg hakkes fint.
- Klargør alle grøntsager og rodfrugter og skær dem ud i lidt grove stykker.
- Begynd med, at sautere de faste rodfrugter med lidt olivenolie i en stor gryde. Når de har fået par minutter tilsættes de mere bløde grøntsager og sådan forsættes indtil der kun er hvidløg og chili tilbage.
- Når det hele er færdigt tilsættes grøntsagsbouillon og låget kommes på gryden.
- Lad grøntsagssuppen simre ved svag varme cirka 15 minutter under låg, eller indtil det hele er kogt mørt.
- Tag nu en stavblender og blend det hele i gryden. Jo mere du blender jo mere cremet bliver suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Hvis du ønsker det, kan du smage suppen til med lidt fløde også.
🍽 Servering
- Si evt. det hele gennem et dørslag, da der ofte kan være trævler som ikke er behagelige at få i munden.
- Anret grøntsagssuppen i små skåle
- Der kan drysses med nødder og lign på toppen, hvis det skal være lidt anderledes.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Der kan tilsættes kokosmælk eller cremefine i stedet for fløde.
- Grøntsager og rodfrugter kan også grilles inden de koges møre.
- Lav en stor portion, så der kan gemmes til et par dage.
❓ FAQ
I køleskabet, straks den er kølet lidt ned.
Ca. 3 dage i køleskabet.
Ja, alle grøntsager og rodfrugter kan bruges. Bemærk dog, at stærkt farvede grøntsager vil give suppen farve som måske er uønsket.
Skriv et svar