Hokkaidosuppe
Af Min Madopskrift
Hokkaido græskar er smukke orangegule både udenpå og indeni. Ovenikøbet har græskaret en meget mild smag der smager rigtig godt og er ikke mindst særlig velegnet i supper. Denne opskrift på hokkaidosuppe med linser er nem at gå til, og du vil få en dejlig smuk suppe.
- Halveret Hokkaido
- Hokkaidosuppe med chili
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaido græskar
- 4 fed hvidløg
- 150 g orange linser (De koger lettere ud)
- Olivenolie
- 1 spsk. karry
- 1 tsk. chili
- 1 spsk. balsamico
- 3 dl. grøntsags bouillon
- 1 dl. Ketchup
- 2 dl. Vand
- 2 dl. Fløde
- 1 spsk. honning
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Ristede græskarkerner
- Friskhakket persille
- Ristet rugbrød
Fremgangsmåde
- Skær græskar ud i fire både og fjern kerner og skær frugtkødet ud.
- Pil og hak hvidløg
- Skær frugtkødet i små stykker og kom det i en gryde med varm olie og svits græskarkødet så det får lidt smag. Kom kun hele stykker græskar i, lad små stykker og vand blive.
- Hæld hvidløg, chili og karry ned til græskar og svits karry under omrøring.
- Hæld resten af græskar, vand og linser ned i gryden.
- Kog det op og lad suppen koge i ca. en halv time eller til suppen er rygende varm.
- Blend suppen med en stavblender (Anbefales) ellers kom det i en blender der kan tåle varme. (Pas på at du ikke får varm suppe på dig når du blender, da suppen skaber overtryk).
- Smag til med salt og peber, bouillon, ketchup, balsamico og honning.
- Tilsæt fløde og rør rundt og kog det op.
- Smag til igen og tilsæt ekstra fløde eller vand efter behov.
- Rist græskarkerner og rugbrød.
Servering
- Drys græskarkerner over suppen og pynt med hakket persille. Anret ristet rugbrød i en kurv.
Prøv også græskarbrød med kærnemælk
Tips
- Du kan komme lidt nudler i suppen
Skriv et svar