Jordskokkesuppe med ristet bacon
Antal: 4 personer
Af Min Madopskrift
Jordskokkesuppe er en dejlig efterårs og vintermenu. Du kan tilsætte færre jordskokker og flere kartofler, hvis du ønsker en mildere smag af jordskokker.
Ingredienser Jordskokkesuppe
- 500 gram friske jordskokker
- 500 gram Kartofler
- 300 gram bacon i tern
- 2 løg
- 1 porre
- 1 gulerod
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 klat smør
- 1 liter. Hønsebouillon
- ¼ liter Piskefløde
- Saften fra 1 økologisk citron
- 1 spsk. revet citronskal
- Groft salt
- Peber
Pynt
- Bacon, sprødstegt
- Purløg, friskhakket (Eller svitset porretop)
Fremgangsmåde Jordskokkesuppe
- Skræl gulerod og skær den i små terninger. Rens porre for jord og skær den i skiver.
- Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i lidt større terninger.
- Pil løg og skær i halve ringe.
- Tag en stor suppegryde.
- Kom olivenolie og smør i gryden og tænd op på middel varme.
- Kom grøntsagerne i gryden og svits dem i et par minutter.
- Tilsæt hønsebouillon.
- Tilsæt citronskal og halvdelen af citronsaften.
- Krydr med salt og peber.
- Kom låg på og lad det simre i ca. 30 minutter.
- Til sidst tilsættes piskefløden.
- Lad det simre yderligere et par minutter eller til det hele er varmet op igen og begynder at simre.
- Blend jordskokkesuppen og smag til med salt, peber og resten af citronsaften.
- Bacon ristes til den er gylden og sprød.
Servering
- Serveres straks i dybe suppetallerkener.
- Pynt med bacon og evt. friskhakket purløg.
- Server med flutes og smør.
Prøv også kartoffelsuppe
Tips til Jordskokkesuppe
- Du kan udelade gulerod og porre.
- Du kan tilsætte en stor klat frisk smør til suppen som røres ud, inden servering.
- Du kan tilsætte cremefraiche i stedet for fløde
- Du kan stege lidt af porretoppen og bruge det som pynt, i stedet for friskhakket purløg
Søren Masterchef
Dejlig cremet !
Jens
Det var virkelig en god opskrift. Kan man bruge alle slags jordskokker ?
Bjørn Nielsen
Hej Jens
Jeg tænker, ja det kan du godt. Men, hver opmærksom på, at nogle jordskokker er rødlige, og farver suppen. Vi bruger bare de jordskokker vi har i haven, ellers har vi købt nogle.
Hilsen
Bjørn
margrete
Tak for en dejlig opskrift. Vores jordskokker var friskopgravede og det synes jeg vi kunne smage.
God dag
Bjørn Nielsen
Hej
Tak for tilbagemelding.
Ja, der er stor forskel på købt og friskopgravede jordskokker. Det samme med kartofler synes jeg.
Hilsen
Bjørn
Alex
Hej
Jeg lavede den lidt på “slump” og fulgte ikke helt opskriften, men super lækker suppe aligevel.