Farseret ribbensteg med friske krydderurter
Til 4 personer
Farseret ribbensteg giver den lidt kedelige ribbensteg ekstra smag. Husk ribbenstegen skal vรฆre af bedste kvalitet, dvs. meget kรธd og sรฅ lidt fedt som muligt. En fed ribbensteg er ofte uspiselig.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Farseret ribbensteg
- 1 ยฝ kg ribbenssteg uden ben
- 1 spsk. groft salt
Til farsering
- 300 g hakket magert svin/kalvekรธd
- 1 tsk. salt
- Friskkvรฆrnet peber
- 2 dl letmรฆlk eller bouillon
- 4 spsk. havregryn
- 1 lรธg, revet
- 1 hรฅndfuld grรฆskarkerner
- 1 รฆble, revet
- Olivenolie
- 1 dl friske krydderurter, (vi har brugt en blanding af kรธrvel, hakkede blade fra bladselleri, timian og rosmarin.
- Evt. laurbรฆrblade og chilisauce
Fremgangsmรฅde Farseret ribbensteg
Hakket kรธd kommes i en stor skรฅl, sammen havregryn og rรธres let sammen.
Hak lรธget fint. Skrรฆl รฆblet, fjern kernehus og riv รฆblet. Kom det op i skรฅlen.
Kom mรฆlk eller bouillon i og rรธr det hele godt sammen.
Til sidst rรธres de friske krydderurter samt grรฆskarkerner med i.
Smag til med salt og friskkvรฆrnet peber og stil farsen i kรธleskabet en times tid.
Bed slagteren om at ridse svรฆren med ยฝ cm. Mellemrum, hvis du kรธber en ribbensteg som ikke er ridset i forvejen.
Gรฅ ridserne igennem nรฅr du kommer hjem, og rids de steder hvor slagteren ikke har fรฅet ridset hele vejen over. Tit mangler der at blive ridset i siderne.
Tag en lang skarp kniv og lรฆg stegen sรฅ den hviler solidt pรฅ bordet.
Skรฆr nu inde under svรฆren fra hver ende og nรฆsten helt ud til siderne sรฅ svรฆren stadig hรฆnder fast.
Er der fedt fjernes dette, sรฅ du fรฅr mere plads til farsen.
Prop farsen ind i stegen, sรฅ svรฆren lรธfter sig lidt.
Gnid svรฆren med lidt groft salt og finthakket rosmarin. Fรฅ rosmarinen helt ned i ridserne, sรฅ de rigtig kan afgive deres smag.
Stik evt. ca. 10 stk. laurbรฆrblade ned i svรฆren og pensel med lidt chiliolie. (ikke nรธdvendigt og kan udelades)
Pensle evt. svรฆren med lidt olivenolie. (Kan udelades)
Lรฆg stegen pรฅ risten i bradepanden.
Stil bradepanden pรฅ den midterste rille i ovnen og steg den ved 200 grader, i ca. 1 ยฝ time.
Sรฆt evt. et stegetermometer i stegen. Stegen er gennemstegt ved 70 grader.
Tag lรธbende stegeskyen fra.
Giv evt. ribbensteg evt. kraftig varme de sidste 10 min. evt. grill, sรฅ svรฆren kan blive sprรธd.
Hvis svรฆren ikke er sprรธd, tรฆndes nu pรฅ grill, mens du holder รธje med den. Det tager fra tre minutter til 10 minutter, at fรฅ svรฆren helt sprรธd.
Nรฅr svรฆren er boblet op og har fรฅet farve, er den fรฆrdig.
Sluttemperaturen ligger sรฅ pรฅ de 75 – 80 grader.
Lad stegen hvile utildรฆkket ca. 10 min. inden servering.
Fremgangsmรฅde sauce til Farseret ribbensteg
Imens stegen samler sig, bager du sovsen op af stegeskyen fra bradepanden.
Derefter koger du fadet af som ribbenstegen har stegt i.
Hรฆld ogsรฅ denne stegesky med i sovsen. Jรฆvn, og smag til med salt og evt. ribsgele.
Tilsรฆt evt. brun kulรธr.
Farseret ribbensteg serveres med kogte hvide kartofler, rรธdkรฅl og ribsgele.
Prรธv ogsรฅ Langtidsstegt ribbensteg
Tips til Farseret ribbensteg
Stegetiden varierer meget fra ovn til ovn og ribbensteg til ribbensteg, sรฅ det er meget vigtigt at der bruges stegetermometer.



















Kommentarer
Ingen kommentarer