Farseret ribbensteg med friske krydderurter
Til 4 personer
Farseret ribbensteg giver den lidt kedelige ribbensteg ekstra smag. Husk ribbenstegen skal være af bedste kvalitet, dvs. meget kød og så lidt fedt som muligt. En fed ribbensteg er ofte uspiselig.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Farseret ribbensteg
- 1 ½ kg ribbenssteg uden ben
- 1 spsk. groft salt
Til farsering
- 300 g hakket magert svin/kalvekød
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 2 dl letmælk eller bouillon
- 4 spsk. havregryn
- 1 løg, revet
- 1 håndfuld græskarkerner
- 1 æble, revet
- Olivenolie
- 1 dl friske krydderurter, (vi har brugt en blanding af kørvel, hakkede blade fra bladselleri, timian og rosmarin.
- Evt. laurbærblade og chilisauce
Fremgangsmåde Farseret ribbensteg
Hakket kød kommes i en stor skål, sammen havregryn og røres let sammen.
Hak løget fint. Skræl æblet, fjern kernehus og riv æblet. Kom det op i skålen.
Kom mælk eller bouillon i og rør det hele godt sammen.
Til sidst røres de friske krydderurter samt græskarkerner med i.
Smag til med salt og friskkværnet peber og stil farsen i køleskabet en times tid.
Bed slagteren om at ridse sværen med ½ cm. Mellemrum, hvis du køber en ribbensteg som ikke er ridset i forvejen.
Gå ridserne igennem når du kommer hjem, og rids de steder hvor slagteren ikke har fået ridset hele vejen over. Tit mangler der at blive ridset i siderne.
Tag en lang skarp kniv og læg stegen så den hviler solidt på bordet.
Skær nu inde under sværen fra hver ende og næsten helt ud til siderne så sværen stadig hænder fast.
Er der fedt fjernes dette, så du får mere plads til farsen.
Prop farsen ind i stegen, så sværen løfter sig lidt.
Gnid sværen med lidt groft salt og finthakket rosmarin. Få rosmarinen helt ned i ridserne, så de rigtig kan afgive deres smag.
Stik evt. ca. 10 stk. laurbærblade ned i sværen og pensel med lidt chiliolie. (ikke nødvendigt og kan udelades)
Pensle evt. sværen med lidt olivenolie. (Kan udelades)
Læg stegen på risten i bradepanden.
Stil bradepanden på den midterste rille i ovnen og steg den ved 200 grader, i ca. 1 ½ time.
Sæt evt. et stegetermometer i stegen. Stegen er gennemstegt ved 70 grader.
Tag løbende stegeskyen fra.
Giv evt. ribbensteg evt. kraftig varme de sidste 10 min. evt. grill, så sværen kan blive sprød.
Hvis sværen ikke er sprød, tændes nu på grill, mens du holder øje med den. Det tager fra tre minutter til 10 minutter, at få sværen helt sprød.
Når sværen er boblet op og har fået farve, er den færdig.
Sluttemperaturen ligger så på de 75 – 80 grader.
Lad stegen hvile utildækket ca. 10 min. inden servering.
Fremgangsmåde sauce til Farseret ribbensteg
Imens stegen samler sig, bager du sovsen op af stegeskyen fra bradepanden.
Derefter koger du fadet af som ribbenstegen har stegt i.
Hæld også denne stegesky med i sovsen. Jævn, og smag til med salt og evt. ribsgele.
Tilsæt evt. brun kulør.
Farseret ribbensteg serveres med kogte hvide kartofler, rødkål og ribsgele.
Prøv også Langtidsstegt ribbensteg
Tips til Farseret ribbensteg
Stegetiden varierer meget fra ovn til ovn og ribbensteg til ribbensteg, så det er meget vigtigt at der bruges stegetermometer.
Kommentarer
Ingen kommentarer