• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Svinekød og flæskekød

    Frikadeller med havregryn

    Af Bjørn Nielsen Opdateret okt 24, 2020

    Frikadeller med grovsnittet løg

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total23
    • 23
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Klassisk opskrift på frikadeller med havregryn

    Klassisk opskrift på frikadeller hvor melet bliver erstattet med havregryn.

    Man kan sagtens erstatte mel med havregryn i frikadeller.  Forskellen er, at frikadellerne får lidt nemmere ved at skille af, da melet virker som klister og holder frikadellen sammen. Til gengæld, får man ved at bruge havregryn i stedet for mel, en sundere delle.

    Ingredienser frikadeller:

    • 500 gram flæskesmåkød eller kalve og svinekød
    • 1 pillet hakket løg (skalotte eller almindelig løg)
    • 2 dl Letmælk
    • 2 æg
    • 2 dl. Havregryn
    • Friskkværnet peber
    • 1 tsk. gourmetsalt
    • Brug margarine og olie til stegning af frikadeller.

    Tilbehør:

    Kogte hvide kartofler og brun sauce

    Fremgangsmåde:

    Tag en stor skål og kom kød, salt og peber i. Rør rundt. Kom nu revet løg, æg og havregryn i og tilsæt mælken lidt ad gangen mens der røres.

    Rør indtil farsen er sammenhængende.

    Lad farsen hvile i 30 min. til en time minutter i køleskabet.

    Form frikadellerne med hånden og en stor spiseske, og læg dem på en stor varm stegepande, og steg gyldne i et par minutter på begge eller tre sider, skru derefter ned til ca. svag varme og steg dem i ca. 5 min på hver side til de er gennemstegte.

    Ingredienser brun sauce:

    • 10 g smør og stegesky fra de stegte frikadeller
    • 2 spsk. hvedemel
    • 4 dl mælk og en saucebouillon terning
    • Groft salt
    • Friskkværnet sort peber
    • Kulør efter behov

    Fremgangsmåde brun sauce:

    Smelt smørret i en lille saucegryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret og opbagning er en fast lille klump.

    Tilsæt væsken lidt ad gangen, mens der piskes hele tiden. Hvis der ikke piskes, kommer der klumper.

    Saucen skal nu simre i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og tilsæt kulør efter behag.

    Server frikadellerne sammen med kartofler, dampede grønsager og brun sauce.

    Del meget gerne
    • Total23
    • 23
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    Kort beskrivelse
    recipe image
    Navn på opskrift
    Frikadeller med havregryn
    Udgivet den:
    2014-01-30
    Forberedelsestid:
    15 M
    bagetid:
    20M
    Totaltid
    1H
    « Frikadeller med Gorgonzola
    Kartoffelpizza »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Frikadeller med havregryn, Klassisk opskrift på frikadeller med havregryn

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind