Forårs medisterpølse med stuvet spidskål og grøntsags sauce
Til 4 personer (Børnevenlig) (sund mad) (Billig mad)
Af Min madopskrift
Medisterpølse behøver ikke være kedelig. Vi serverer her stuvede grøntsager i grøntsags sauce med nye kogte kartofler til medisterpølsen. Denne ret er meget børnevenlig og tilmed sund.
Og vi kan garantere, at det smager meget bedre end det lyder.
Lav evt. rigelig sauce, så grøntsagerne kan sis fra, hvis børnene ikke ønsker at få dem med.
Vi har købt alle vores ingredienser til denne ret i et supermarked og hos slagteren og komponeret et lækkert måltid ud fra det.
Forårsmedister består af svinekød og følgende ingredienser: Vand, løg, gulerødder, porrer, hvidløg, ramsløg.
Disse grøntsager giver en meget smagfuld og lækker medisterpølse.
Ingredienser Medisterpølse med stuvet spidskål:
- 1 kg. forårsmedister
- ½ Spidskål, frisk snittet
- 1 stor gulerod skåret i terninger
- 1 stor porre skåret på langs og snittet groft
- ¼ fennikel, snittet groft
- 4 forårsløg skåret i små skiver
- ½ rød chili fintsnittet
- 25 gram Smør
- 1 ½ spsk. Hvedemel
- 2 dl. Sødmælk
- 4 dl. Kogevand fra kålen og grøntsagerne
- Salt
- Peber stødt hvid
- Muskat revet
Tilbehør til Medisterpølse med stuvet spidskål:
- Kogte nye kartofler
Fremgangsmåde:
- Skræl de nye kartofler og kog dem møre i letsaltet vand.
- Kog medisterpølsen ca. 10 min. Ved svag varme i letsaltet vand. Kom den derefter op på en pande og brun den på begge sider i margarine eller anden fedtstof. Steg den færdig ved svag varme og vend den engang i mellem. Det tager ca. 10 min.
- Skær stokken ud af spidskålen, og snit den groft og mundrette stykker og kom det i en sigte. Skræl gulerod og skær den i terninger. Kom den med op i sigten. Rens porer, forårsløg og fennikel og snit dem og kom det med op i sigten. Hak chili og kom det med op i sigten.
- Nu skylles det hele og det hele blancheres i letsaltet vand 3-4 minutter.
- Eller dampkoges i en speciel gryde til dette formål. Gem grøntsagsvandet.
Grøntsags sauce
- Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd til med mælk og væde fra grøntsagerne, til konsistensen er som du vil have den.
- Evt. lav en meljævning af mel og vand fra grøntsager.
- Lad sovsen koge godt igennem og kom grøntsagerne i. Skru ned på svag varme og lad det trække lidt.
- Smag til med salt, peber og reven muskat.
- Server forårs medister med stuvet spidskål og grøntsager i grøntsags sauce og kogte nye kartofler
Tips
- Spidskål kan erstattes af hvidkål.
- Brug dine yndlings grøntsager og varierer vores forslag.
Kommentarer
Ingen kommentarer