Fedtfattige frikadeller
Giver en pande frikadeller
Af Min Madopskrift
Prøv og lav de populære Nemme fedtfattige frikadeller på en mere smagfuld måde. De smager faktisk lige så godt. Du erstatter bare mel med havregryn, mælk med vand eller bouillon. Kommer gulerod og rød peber i. Du kan også kommer andre revne rodfrugter i.
Ingredienser Nemme fedtfattige frikadeller
- 1 løg
- 1 æg
- 1 ½ dl havregryn
- 2 dl vand eller bouillon
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 stor gulerod eller to mellemstore
- 1 rød peber
Fremgangsmåde Nemme fedtfattige frikadeller
- Tag en stor skål.
- Løget pilles og skæres i fine små stykker og kom det i skålen.
- Kom æg, havregryn, vand, salt og peber op i skålen og rør godt rundt.
- Kom kødet op i skålen og rør det hele godt sammen til du har en god fast fars.
- Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Bland de revne gulerødder med farsen og rør godt.
- Skyl rød peber og riv den på rivejernet.
- Sæt farsen i køleskabet en time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør en bageplade eller kom bagepapir på.
- Med en stor ske formes farsen til frikadeller.
- Sæt dem på bagepladen efterhånden du bliver færdig.
- Giv dem ca. 25 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Prøv også frikadeller med stuvet hvidkål
Tips til Nemme fedtfattige frikadeller
- Du kan komme revet porre eller andre rodfrugter i også.
Kommentarer
Ingen kommentarer