Rullesteg – Flæskerullesteg med fyld
Giver 1 rullesteg med fyld
Af Min Madopskrift
Køb en udbenet rullesteg hos slagteren men fyld den selv. Rullesteg laves ofte af bov, nakkefilet og slag og laves af følgende udskæringer:
- Rullesteg af bov laves af den store bovmuskel.
- Rullesteg af nakkefilet laves af nakkefileten.
- Rullesteg af slag laves af slag afpudset for fedt, svær og ben.
Bov, nakkefilet eller slag rulles sammen til stegen er ensartet i hele stykket. Rulles ud og fyldes evt. med svesker, æbler og krydderier. Rulles og snøres med ca. 1 – 2 cm mellemrum.
Ingredienser Rullesteg – Flæskerullesteg
- Ca. 1 kg. rullesteg af ovennævnte udskæring, f.eks. bov
- 5 dl bouillon
- 1 æble
- 1 løg
- En håndfuld persille
- Smør eller margarine
Tilbehør
- Kogte kartofler med persillesovs med surt
Fremgangsmåde Rullesteg – Flæskerullesteg
- Rul kødet ud og fyld den med svesker, æbler og krydderier. Rul og bind den sammen som anvist i toppen af opskrift.
- Krydr hele stegen med salt og peber.
- Tag en stor jerngryde eller lign.
- Varm fedtstoffet op til det ryger lidt.
- Brun stegen kraftigt hele vejen rundt, i alt ca.5.
- Tilsæt bouillon.
- Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter.
- Vend stegen og steg den 30 minutter igen eller indtil kødet er gennemstegt og mørt.
- Hæld væsken fra kødet og pak stegen ind.
- Lav persillesauce og kog kartofler.
Prøv også verdens bedste flæskesteg
Tips til Rullesteg – Flæskerullesteg
- Du kan evt. komme bacon rundt om stegen og svitse det godt.
Forslag til fyld:
- Svesker, rosiner, champignons, tørrede abrikoser, tørrede tranebær, persille, krydderurter, æbler, løg, pesto og fars.
Kommentarer
Ingen kommentarer