Svinefilet marineret og fyldt med grøntsags sauce
Til 4 personer
Svinefilet kan købes overalt og er en dejlig maget og regulært stykke kød. Vi skærer svinefilet midt igennem og fylder den med gode smagsfulde råvarer.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Svinefilet marineret og fyldt:
- 3 stk. svinefilet
- 1 rød peber, finthakket
- 1 bundt forårsløg, finthakket
- 1 ½ tsk. cayennepeber
- 3 spsk. paprika
- Fetaost, i firkanter
- Olie eller smør
- Salt og peber
Ingredienser grøntsags sauce:
- Vand
- Gulerødder
- Porre
- Lidt blomkål
- Forårsløg
- Meljævning
Tilbehør til Svinefilet marineret og fyldt:
- Grøntsags sauce og nye kartofler
Marinade til Svinefilet marineret og fyldt:
- 3 fed hvidløg, presset
- 5 spsk. ketchup
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. brun farin
- 10 dråber engelsksauce
- 1 spsk. citronsaft, appelsinsaft eller appelsinjuice
- ½ tsk. cayennepeber
- ¼ tsk. kanel eller Ras el Hanout Marokkansk krydderi
- Salt og friskkværnet peber
- 3 spsk. røget paprika eller alm. paprika
Fremgangsmåde:
Rør marinaden sammen. Tag svinefilet og læg den i marinaden natten over.
Tag svinefileter og skær dem igennem på langs. Der skal være ca. 1 cm kød tilbage i hver ende og mod bordpladen.
Smør svinefilet indvendigt og kom fyldet i.
Krydr med paprika, cayennepeber, Ras el Hanout eller kanel og salt og peber.
Sæt svinefilet ind i en 175 grader varm ovn i ca. 40 min.
I mens laves saucen og kartoflerne.
Kog kartoflerne møre, så de er klar når svinefileter er færdige.
Rens grøntsagerne og snit dem groft og kom dem i en gryde med vand. Kog grøntsagerne møre.
Ryst en meljævning bestående af koldt vand og lidt mel og stil til side.
Tag de møre grøntsager op fra gryden men behold lidt af kogevandet.
Kom grøntsagerne i en blender og mos dem helt.
Kom mosen tilbage i gryden og kom evt. lidt af kogevandet og lidt meljævning i.
Smag saucen til med cayennepeber, salt og peber.
Server marineret svinefilet med kogte kartofler, grøntsags sauce og lidt frugt.
Du kan også prøve vores Svinemørbrad i sennepssauce
Tips til Svinefilet marineret og fyldt
Saucen kan også jævnes med fløde
Kommentarer
Ingen kommentarer