Svineskank – sweinehaxe
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Vi laver Svineskank – sweinehaxe med brasede kartofler og dampede grøntsager. Du kan indimellem købe svineskanke i både supermarkeder og discountforretninger i dag. Beregn en skank per mand og en halv for kvinder.
Ingredienser Svineskank – sweinehaxe
- 4 svineskanke
- 1 spsk tørret rosmarin
- 1 spsk. tørret timian
- 1 spsk. tørret basilikum
- 4 fed hvidløg
- 1 økologisk citron
- Olivenolie
- 1 liter bouillon eller vand
- Salt og peber
- Forkogte kartofler
- Dampede grøntsager
- Syltede agurker eller lign.
Tilbehør til Svineskank – sweinehaxe
- Smørstegte brasede kartofler
- Brun sauce
Fremgangsmåde Svineskank – sweinehaxe
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skær overflødigt fedt væk og rids resten af fedtet i tern.
- Tag en bradepande og smør den godt.
- Læg skankerne på.
- Smør lidt olie henover alle skanker.
- Sæt det midt ind i den varme ovn.
- Når der er gået ca. 30 minutter taget skanker ud og ovnen skrues ned til 150 grader.
- Pres hvidløg og smør skankerne godt ind.
- Krydr skankerne med resten af krydderierne.
- Skyl citronen og riv lidt skal ud over til sidst.
- Pres saften ud over og hæld vand eller bouillon ved.
- Sæt det ind i ovnen igen.
- Steg videre indtil skanker er møre eller vandet er næsten fordampet. Det tager ca. et par timer alt efter størrelse.
- Vend skanker ind i mellem for bedste resultat.
- I mellemtiden skæres de forkogte afkølede kartofler ud i skiver.
- Steg kartofler med smør i små portioner for perfekt resultat.
- Til sidst varmes alle kartofler i ovnen og serveres straks.
- Damp grøntsager.
- Sauceskyen kommes i en lille saucegryde og koges ind og smages til med salt, peber og lidt citronsaft. Der kan evt. tilsættes lidt fløde.
Servering
- Hver person får en skank. Hertil serveres al tilbehøret
Prøv også Svineskank – sweinehaxe med øl
Tips til Svineskank – sweinehaxe
- Du kan erstatte noget af vand eller bouillon med god øl
Kommentarer
Ingen kommentarer