Kold skinke
Til 6 personer
Af Min Madopskrift
Du vil opleve denne herlige sommermenu på restauranter i Frankrig eller Italien. Vinmarineret kold skinke, serveres ofte som en forret før pastaen og med en hvidvin til. Vi har selv fået menuen serveret på havnefronten ved byen Salò ved Gardasøen.
Ingredienser Vinmarineret kold skinke
- 1 stk. skinke på ca. 1.4 til 1.6 kg
- Smør
- 2 spsk. rosmarin
- 2 spsk. timian
- Marinade
- 1 flaske tør til halvtør hvidvin
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. løg
- 1 stk. porre
- 1 bladselleri
- 15 hele peberkorn
- 10 enebær
- 2 laurbærblade
- ½ stjerneanis
Fremgangsmåde Vinmarineret kold skinke
- Tag en stor gryde eller fad og kom skinken derned.
- Rens alle grøntsager og skær dem i grove stykker.
- Bland alle ingredienser sammen og hæld det over skinken. Marinaden skal dække skinken.
- Sæt låg på og kom det i køleskabet til næste dag.
- Dagen efter tages skinken og tørres med et rent viskestykke.
- Gnid den godt ind i rosmarin og timian.
- Kom fedtstof på i en stor stegegryde og brun den ved høj varme på alle sider.
- Skrue ned for varmen.
- Grøntsagerne fra marinaden tages op og kommes over i gryden og får lidt varme og farve et par minutter.
- Si marinaden og kom den over i gryden og varm det hele op.
- Lad det simre under låg en Halvanden time.
- Tag det af varmen og lad det hele køle ned.
- Lagen hældes derefter i en skål og kommes på køl.
- Skinken kommes evt. i en rugbrødsform og sættes i køleskabet.
Anretning
- Den kolde skinke skæres i tynde skiver og serveres med den kolde sky til.
Prøv også skinkeruller med lun kartoffelsalat
Tips til Vinmarineret kold skinke
- Du kan variere marinaden med andre ingredienser
Skriv en kommentar