• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Saft

Blandet saft lavet på saftkoger

Af Bjørn Nielsen Opdateret 2 år siden

Bær til blandet saft

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total65
  • 56
  • 7
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Det er i juli måned at de fleste bær modnes. Så hvorfor ikke samle de forskellige bær og lave blandet saft! Den blandede saft du køber er mest æblesaft blandet med bær.

Her kan du selv bestemme mængden af bær og bærtypen og du får en meget mere velsmagende og lækker drik.

Blandet saft lavet på forskellige bær

Man kan tilsætte jordbær, stikkelsbær, boysenbær, Loganbær, Taybær, hindbær, ribs, solbær, blåbær eller andre bær til sin blandet saft, hvis man ønsker at eksperimentere lidt. Rabarber kan også tilsættes, men de er lidt syrlige.

Man kan godt koge bær og så si det hele gennem et klæde, men det er pænt mere besværligt og vi synes at saften smager bedre hvis den bliver lavet på en saftkoger. Til blandet saft vil det være en god ide at tilsætte en del solbær, da solbær giver en fantastisk saft.

  • Bær skylles og renses
    Bær skylles og renses
  • Bær til blandet saft
    Bær til blandet saft
  • Solbærsaft koncentreret
    Solbærsaft koncentreret
Bær til blandet saft

Blandet saft lavet på saftkoger

Opskrift på Blandet saft lavet på saftkoger
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

4.15 fra 7 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 1 t
Arbejdstid 30 min
Samlet tid 1 t 40 min
Ret Saft
Køkken Dansk
Antal 4 Liter
Kalorier 14 %

Udstyr

  • Saftkoger tutti frutti

Ingredienser
  

  • 4 kg Jordbær, Stikkelsbær, solbær, blommer, æbler ( Og andet bær og frugt)
  • ½ kg sukker per liter siet saft
  • 1 spsk Atamon

Sådan gør du
 

  • Pluk bær, skyl og rens for dyr, grene, skidt og blade.
  • Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
  • Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.
  • Fyld gerne den hullede del helt op med kirsebær og tryk dem ned så låget kan lægges på.
  • Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
  • Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over bærrene i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft. Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
  • Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.
  • Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.
  • Rør rundt i bær og frugt, så alle frugter og bær sprænges og afgiver sin saft.
  • Når saften begynder at blive lysere, kan der ikke komme mere smag og saft ud af bærrene og det er på tide at slukke.
  • Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
  • Hvis der bruges søde bær, kan man nøjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag på saften, det er den bedste måde, at konstatere det på. Er saften for sur, tilsættes ekstra sukker. Holdbarheden øges også jo mere sukker der tilsættes.
  • Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.
  • Kom saften på atamon skyllede flasker.
  • Den blandede saft fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 (Pædagog Saft , som min søn siger) eller efter smag. 1:3 er nok bedst.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 270kcal (14%)
Keyword Blandet saft opskrift, Hjemmelavet blandet saft
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

Prøv også hjemmelavet æblemost

Tips

  • Du kan komme flasker ind i en 100 grader varm ovn i ca. en time. Derved dræber du alle bakterier og saften bliver henkogt. Læs mere om henkogning her
  • Jordbær, solbær og kirsebær er særdeles godt til saft.
  • Hyldebær er lidt bitre men er også velegnet.

Mere fra samme kategori:

Hvad julen gemte kage
Revelsben med hvide kartofler og brun sauce
Misosuppe med svampe
Hindbærsnaps af røde hindbær
Rugbrødsmuffins med chokolade og kerner
Hytteost dip
Del meget gerne
  • Total65
  • 56
  • 7
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Saft

  • Nem jordbærgele lavet af jordbærsaft
    Nem jordbærgele af jordbærsaft
  • Grøntsagsjuice med rødbede, gulerødder og ingefær
    Grøntsagsjuice med rødbede og ingefær
  • Smoothie med fersken og blåbær
    Smoothie med passionsfrugt og fersken
  • Ingredienser til solbærsaft med mynte og lime
    Solbærsaft med mynte og lime

Skrevet i: Alle madopskrifter, Saft, Tilbehør til mad Tags: Bær til blandet saft, Blandet saft lavet på forskellige bær

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·