Hvis du gerne vil lave bløde stegte løg, som du vil servere som tilbehør, til f.eks. hakkebøf, eller anden steak, får du opskriften her. Du kan tilsætte mere eller mindre vand, alt efter hvor bløde du ønsker dine løg. Tilsæt ikke for meget honning, da de bløde løg så for en alt for sød smag, som ikke passer til hakkebøf. Det er meningen, at honningen skal tage toppen af den lidt skarpe smag fra løget og afrunde smagen. Under stegningen vil løg omdanne bitterstofferne til sødestoffer.
Prøv evt. også Bøf med bløde løg
Gå til
Honning eller sukker
Vi har brugt honning i denne opskrift, men du kan sagtens bruge almindeligt sukker, da der ikke er den store smagsforskel. Det er vigtigt, at du smager på de bløde løg inden du serverer dem, da lidt eddike, salt og honning lige giver de bløde løg den ekstra gode smag.
📖 Opskrift
Bløde stegte løg
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Sådan gør du
- Skræl løgene, og skær dem i hele, halve eller kvarte ringe. Du kan også skære løgene i mindre stykker.
- Tag en stor stegepande og kom smør og olie på, og skru godt op for varmen.
- Kom løgene på, fordel det løgene på hele panden og lad dem få lidt farve inden du rører rundt.
- Når løgene er godt stegte krydrer du med honning, æblecider eddike, salt og peber.
- Hæld nu vandet op til løgene og rør rundt. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, da der fordamper en del vand.
- Når al vandet er suget op i løgene, tages det af varmen, og løgene serveres straks eller kommer over bøfferne. Du kan også anrette de bløde løg i en skål, men de bliver hurtigt kolde, hvis de ikke pakkes ind.
Noter
- Du kan erstatte honning med almindeligt sukker
- Du kan erstatte æblecider eddike med citronsaft
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 1 minutter. Tilberedningstid ca. 10 min. Arbejdstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
- 2 stk. løg (store almindelige zittauerløg )
- 1 dl vand
- 1 tsk. æblecider eddike
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. Smør
- 1 tsk. Olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
🔪 Sådan gør du
- Skræl løgene, og skær dem i hele, halve eller kvarte ringe. Du kan også skære løgene i mindre stykker.
- Tag en stor stegepande og kom smør og olie på, og skru godt op for varmen.
- Kom løgene på, fordel det løgene på hele panden og lad dem få lidt farve inden du rører rundt.
- Når løgene er godt stegte krydrer du med honning, æblecider eddike, salt og peber.
- Hæld nu vandet op til løgene og rør rundt. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, da der fordamper en del vand.
- Når al vandet er suget op i løgene, tages det af varmen, og løgene serveres straks eller kommer over bøfferne. Du kan også anrette de bløde løg i en skål, men de bliver hurtigt kolde, hvis de ikke pakkes ind.
💭❓ Tips og FAQ
- Du kan erstatte honning med almindeligt sukker
- Du kan erstatte æblecider eddike med citronsaft eller balsamico
- Der kan tilsættes forskellige krydderier, som paprika, chili med mere.
❓ FAQ
Ja, der kan tilsættes forskellige krydderier, som paprika, chili med mere
Ja, bløde løg er fryseegnet. De lunes bare op igen.
I køleskabet
3 dage i lufttæt beholder
Sukkeret tager den lidt bitre smag, men kan udelades. Brug heller ikke for meget sukker, da løg udvikler en del sukkerstoffer under tilberedningen
Ja, brug margarine eller olivenolie i stedet. Du kan også bruge en anden smagsneutral olie i stedet.
Kommentarer
Ingen kommentarer