Hjemmelavede kødboller
Giver ca. 300 gram kødboller
Af Min Madopskrift
Der er ikke så mange som laver hjemmelavede kødboller mere, men der er flere fordele ved at lave dem selv. Du kan variere smagen i kødboller efter hvilken ret de skal bruges i. Denne opskrift er kødboller til gammeldags supper.
Ingredienser Hjemmelavede kødboller til suppe
- 250 gram svinekød, finthakket
- 1 spsk. løg, fintrevet
- 1 æg
- 2 tsk. salt (1 tsk. til farsen)
- 3 spsk. mel
- 2 dl. Suppe eller bouillon
Fremgangsmåde Hjemmelavede kødboller til suppe
- Tag det meget fint hakkede kød op i en skål.
- Kom resten af ingredienserne i.
- Rør det hele godt sammen.
- Tilføj mere væske eller mel efter behov.
- Konsistensen skal være fast og glat.
- Sæt det i køleskabet så det kan samle sig en halv time.
- Kom vand i kog i en gryde.
- Tilsæt lidt salt til vandet.
- Når vandet koger formes bollerne i hånden med en teske.
- Lav ca. 10 af gangen, så du har styr på hvor lang tid de har fået.
- Kog kødboller i ca. 4 min.
- Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte.
- Sættes derefter til afdrypning på et klæde.
Prøv også hjemmelavet oksekødsuppe
Tips til Hjemmelavede kødboller til suppe
- Du kan tilsætte dine egne krydderier til kødboller f. eks. oregano og basilikum, hvis kødboller skal bruges i italienske kødretter.
Kommentarer
Ingen kommentarer