Gratinerede kartoffelbåde
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Gratinerede kartoffelbåde er velegnet til oksekødretter som f.eks. cuvette og culotte.
Ingredienser gratinerede kartoffelbåde:
1 kg gode middelstore kartofler (Evt. forkogte)
150 gr. God revet ost
Knivspids revet muskatnød
4 spsk. lurpak smør
2 spsk. god olie
Frisk icebergsalat
Evt. cremefraiche dressing
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Bruges nye kartofler, lades den tynde kartoffelskrald blive på. Vask og skrub de nye kartofler. Gamle kartofler skrælles. Skær kartoflerne ud i 4 både.
Tag et stykke bagepapir og læg på en bageplade, kartoffelbåde lægges ovenpå. Nu tilsættes olien kartoffelbådene og fordeles godt.
Bruges der et ovnfast fad, smøres denne med smør først, inden kartoflerne lægges i.
Bag nu kartoflerne ved 200 grader i ca. 30 – 35 min, eller til de har fået farve og er møre. Dette kan variere fra sort af kartoffel.
Fordel nu lidt revet muskatnød og osten over kartoflerne. Derefter lægges der små klatter af smør henover det hele.
Krydr nu med lidt salt hen over også.
Skru varmen op til 220 grader og hold nu øje med osten. Når osten er smeltet og gylden efter ca. 5 minutter, er kartoffelbådene færdige.
Tag kartoflerne ud af ovnen så snart osten er gylden, krydr med salt og peber.
Tag nu den friske salat og fordel over kartofler, eller sæt salaten ved siden af fadet med kartofler.
Sæt cremefraiche dressing på bordet.
Kommentarer
Ingen kommentarer