• Gå direkte til primær navigation
  • Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Min Madopskrift

Klassiske madopskrifter og de bedste nye. Min madopskrift er din madopskrift online

  • Forside
  • Madopskrifter
    • Madopskrifter
    • Madopskrift index
  • Artikler
  • Om
    • Om
    • Privatlivspolitik
  • Kontakt
  • Nyhedsbrev
  • Log ind/ud
    • Log ind
    • Opret ny bruger
    • Recover Password
    • Min Profil
    • Mine madopskrifter
    • Tilføj madopskrift
  • Nav Social Menu




Kirsebærsaft

25. juli 2013 By Bjørn Nielsen Skriv kommentar

Kirsebær søde

Følg Min Madopskrift

5/5 (2)

Kirsebærsaft lavet på saftkoger

Af Min madopskrift

 

Kirsebær søde
Søde kirsebær giver en fantastisk velsmagende drik

 

Det er i juli måned at kirsebær modnes. Kisebærsaft er meget velsmagende og lækker drik. Der findes to typer kirsebær, surkirsebær og sødkirsebær eller moreller som de søde kirsebær også kaldes. Der findes dog et surkirsebær som hedder skyggemorel.

Både sur og sødkirsebær kan bruges til saft, men surkirsebær giver den mest smagsfulde kirsebærsaft. Men sødkirsebær giver også en frisk og lækker sød saft, som de fleste kan li.

Man kan tilsætte jordbær, hindbær, ribs, solbær eller andre bær til sin saft, hvis man ønsker at eksperimentere lidt.

Ingredienser kirsebærsaft:

  • Kirsebær
  • ½ kg sukker per liter siet saft
  • Atamon

Fremgangsmåde kirsebærsaft:

Pluk kirsebær, skyld og rens dem for dyr, grene og blade. Derefter ustenes kirsebærrene.

Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.

Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.

Fyld gerne den hullede del helt op med kirsebær og tryk dem ned så låget kan lægges på.

Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.

Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af.  Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over kirsebærrene i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft.  Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.

Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.

Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.

Når saften begynder at blive lysere kan der ikke komme mere smag og saft ud af kirsebærrene og det er på tide at slukke.

Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.

Hvis der bruges søde kirsebær, kan man nøjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag på saften, det er den bedste måde, at konstatere det på. Er saften for sur, tilsættes ekstra sukker.

Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.

Kom saften på atamon skyllede flasker.

Kirsebærsaften fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 eller efter smag.

 

 

Kort beskrivelse
recipe image
Navn på opskrift
Kirsebærsaft
Udgivet den:
2013-07-25
Forberedelsestid:
15M
Kogetid:
2H
Totaltid
2H15M
Rating:
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Skrevet i: Alle Opskrifter, Saft, Tilbehør til mad Tags: Kirsebærsaft, Kirsebærsaft lavet på saftkoger

Om Bjørn Nielsen

Bjørn Nielsen har en overbevisning om, at mad bør være et sundt, enkelt og velsmagende samlingspunkt for familien. Du kan følge Bjørn og Min Madopskrift på Facebook,Instagram,Twitter,Bloglovin, og Pinterest.

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Du kan dele og udskrive opskriften herunder

Nogle af de populæreste opskrifter herunder

Arkiver

Previous Post: « Mørbrad grillet (Umami)
Next Post: Sommerfugle blomster »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • RSS
  • Twitter

Footer

Prøv vores populære retter med salat

Hjemmelavet agurkesalat med dild

Frisk sprød agurkesalat med dild

Kinakål

Salat med kinakål og nøddemarinade

Salat med ingefærdressing

Salat med ingefærdressing og chiafrø

Fettuccine med serranoskinke og asparges

Fettuccine med serranoskinke og asparges

Tomatsalat med laks

Tomatsalat med laks og ristet rugbrød

Tomat med mozzarella

Tomatsalat med kartofler

Kartoffelsalat med aspargeskartofler

Kartoffelsalat med aspargeskartofler og purløg

Salat Nicoise

Salat Nicoise med krabbekød

Salat med kylling og mango

Salat med kylling og mango

Gulerødder med stilk

Gulerodssalat med ærter og kørvel

Rødkålssalat

Rødkålssalat med appelsin og nødder

Brombærsalat

Brombærsalat

Se alle retter med salat →

Nyder en god kop kaffe fra A kaffe

Her på Min Madopskrift laver vi klassiske madopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye opskrifter, som vi smagt og afprøvet. Her er vi to kokke, som eksperimenterer med nye spændende retter. Vi laver god mad som de fleste har mulighed for, at lave og efterligne.

Vi har også mange andre spændende projekter, som at lave en hjemmelavet pizzaovn, lækre opskrifter på is, hjemmelavet kaffe, dejlige kager, og have og hus, som du kan læse i vores artikler.

Få vores nyhedsbrev og læs mere.

Nyhedsbrev – Kontakt os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få fordele

  • Tilmeld dig her

Copyright © 2019 · minmadopskrift.dk · Log ind

Websiden anvender cookies Mere info