Oliventapenaden er klassisk tilbehør i sydfrankrig og norditalien, hvor den spises ovenpå frisk brød, flutes eller ristet brød. Her får du en nem opskrift på oliventapenade, som er uundværlig del af det provencalske spisebord og betragtes, som en slags pålæg. Prøv denne skønne oliventapenade næste gang du serverer Tapas eller får gæster og vil servere lidt “hapsere” inden i går til bordet.
Prøv også hjemmelavet tapas eller prøv guacamole
Gå til
Små hapsere
Hvis du har lavet et lille velkomstbord til dine gæster er små stykker brød og en skål oliventapenade meget velegnet til, at servere som små hapsere. Man tager et lille stykke brød, kommer kniven i tapenaden og kommer et tykt lag oliventapenade på brødet, og spiser det i en mundfuld. Derefter skylles munden ofte i en tår rødvin eller hvidvin.
Opskrift med noter
Oliventapenade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 g grønne oliven (uden sten)
- 250 g sorte oliven (uden sten)
- 2 stk. soltørret tomat
- 75 g ansjos (i olie)
- 2 stk. hvidløgsfed
- 1½ dl olivenolie
- 1½ spsk. kapers (saltede)
- 1 spsk. timian (frisk)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 Knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser undtaget olivenolien i en blender eller minihakker.
- Blend ingredienserne kort, så tapenaden stadig har lidt struktur og er en lille smule grov. Oliventapenade må ikke være blendet fint, da den så bliver for cremet og unuanceret i smagen.
- Når konsistensen er perfekt, kommes tapenaden i en skål eller glas.
- Oliventapenade kan holde i op til en uge i køleskab.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 250 g grønne oliven (uden sten)
- 250 g sorte oliven (uden sten)
- 2 stk. soltørret tomat
- 75 g ansjos (i olie)
- 2 stk. hvidløgsfed
- 1½ dl olivenolie
- 1½ spsk. kapers
- 1 spsk. timian (frisk)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 Knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom alle ingredienser undtaget olivenolien i en blender eller minihakker.
- Blend til massen kort, så den er en lille smule grov. Oliventapenade må ikke være blendet fint, da den så bliver for cremet og unuanceret i smagen.
- Når konsistensen er perfekt, kommes tapenaden i en skål eller glas.
- Oliventapenade kan holde i op til en uge i køleskab.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan tilsætte lidt finthakket frisk oregano eller persille i stedet for timian og som røres i lige inden servering
Kommentarer
Ingen kommentarer