• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Kartoffel opskrifter

Perfekte bagte kartofler

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Perfekte bagte kartofler med koldt smør

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total10
  • 9
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Der er flere måder at lave bagte kartofler på. Man kan koge de store kartofler og derefter, når de er kølet lidt ned, sætte dem i oven. Derved får du lækreste perfekte bagte kartofler. Prøv også brunede kartofler eller bagte halve kartofler

Gå til
  • 3 fremgangsmåder til perfekte bagte kartofler
  • Chefkokkens – Bagt kartoffel i ovn
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ
  • 💬 Kommentarer

3 fremgangsmåder til perfekte bagte kartofler

  • Forkogte kartofler
  • Bagte kartofler i ovn
  • og mikroovn.

Mikroovn og ovn er perfekt til bagte kartofler. Du kan kun bruge specielle bløde sorter af kartofler til bagte kartofler, ellers risikerer du, at de bliver hårde indeni, og ikke smager godt.

Chefkokkens – Bagt kartoffel i ovn

Jo-Jo, vi kalder det chefkokkens bagt kartoffel fordi, at vi syntes vi har lavet de bedste bagte kartofler på disse metoder. En god bagt kartoffel skal være blød og smage godt. Det er faktisk vigtigt, at bruge de rigtige sorter af kartofler, for bedste resultat.

Bagekartofler kan enten serveres som tilbehør eller kan anvendes som fyldte bagte kartofler, som et komplet måltid.

Svinemørbrad i baconsvøb med bagt kartoffel
Svinemørbrad i baconsvøb med bagt kartoffel og pebersauce
Lammekrone med bagt kartoffel
Lammekrone med bagt kartoffel, tzatziki, bagte rodfrugter og rødpebersauce
Perfekte bagte kartofler med koldt smør
Perfekt bagt kartoffel er noget af det bedste tilbehør til mad

📖 Opskrift

Perfekte bagte kartofler med koldt smør

Perfekte bagte kartofler

Opskrift på perfekte bagte kartofler
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

4.67 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 Personer
Kalorier 37 %

Ingredienser
  

  • 4 stk. Kartofler (store bagekartofler)
  • 50 g Smør
  • 2 tsk. Salt (flagesalt)

Sådan gør du
 

Bage kartofler – Bagte kartofler (forkogte)

  • Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
  • Skrub kartoflerne helt rene.
  • Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen skrues ned, så vandet kun småbobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
  • Sæt uret på komfuret til 15 minutter.
  • Når de 15 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 15 minutter.
  • Tag kartofler op og lad dem køle lidt ned, når de har kølet lidt skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
  • Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
  • Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
  • Afhængig af størrelsen skal de have fra ca. 20 min. til 30 min i ovnen, afhængig af kartoffelsort.
  • Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.

Bagte kartofler i ovn

  • Forvarm ovnen til 220˚C.
  • Skrub kartoflerne helt rene.
  • Skær et kryds halvt ned i kartoflen.
  • Gnid lidt smør og salt ned i krydset i kartoflen, uden at den går op.
  • Sæt i ovnen. Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 minutter til 1½ time.
  • Når de er færdige serveres de med smør og evt. med bagte hvidløg.

Bagt kartoffel i mikroovn

  • Tag en kødnål eller gaffel og prik nogle huller så kartoflen ikke sprænger under bagningen. Eller lav et kryds i kartoflen så den kan åbne sig under bagningen.
  • Kartofler bages i 6 – 8 minutter på fuld effekt (800W).
  • Lad dem hvile i mikroovnen i 5 minutter så varmen trænger helt ind i midten. Mærk hvordan de føles. Er de hårde giver du dem 6 minutter. Er de lidt bløde forsætter du som vist nedenunder.
  • Kartoffel bages igen og denne gang kun 2-4 minutter på fuld effekt (800W).
  • Vend dem halvvejs gennem tilberedningen og lad dem stå i 1-2 minutter før servering.

Servering

  • Server bagt kartoffel ved, at trykke og åbne kartoflen. Kom store klatter med smør i kartoflen og drys med lidt flagesalt. Med en gaffel fordeles smør og salt i kartoflen.
  • Lad smør blive på bordet.

Noter

  • Det er meget nemt at se når kartofler er perfekt bagt, da de så åbner sig i krydset.
  • Bagt kartoffel spises med frisk smør og salt.
  • Bage kartofler laves af specielle kartofler som ikke er faste men bløde i konsistensen og derfor nemmere bliver til mos.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 748kcal (37%) | Kulhydrater: 129g (43%) | Protein: 15g (30%) | Fedt: 21g (32%) | Mættet fedt: 13g (81%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 5g | Trans fedt: 1g | Fiber: 16g (67%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 640IU (13%) | Vitamin C: 145mg (176%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 1mg (7%) | Vitamin K: 16µg (15%) | Calcium: 96mg (10%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 119µg (30%) | Jern: 6mg (33%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 170mg (43%) | Fosfor: 427mg (43%)
Keyword Perfekte bagte kartofler
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 5 min. Opskrift til 2 personer.

🥘 Ingredienser

  • 4 stk. Kartofler (store bagekartofler)
  • 50 g Smør
  • 2 tsk. Salt (flagesalt)

🔪 Sådan gør du

Bage kartofler – Bagte kartofler (forkogte)

  1. Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
  2. Skrub kartoflerne helt rene.
  3. Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen skrues ned, så vandet kun småbobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
  4. Sæt uret på komfuret til 15 minutter.
  5. Når de 15 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 15 minutter.
  6. Tag kartofler op og lad dem køle lidt ned, når de har kølet lidt skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
  7. Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
  8. Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
  9. Afhængig af størrelsen skal de have fra ca. 20 min. til 30 min i ovnen, afhængig af kartoffelsort.
  10. Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.

Bagte kartofler i ovn

  1. Forvarm ovnen til 220˚C.
  2. Skrub kartoflerne helt rene.
  3. Skær et kryds halvt ned i kartoflen.
  4. Gnid lidt smør og salt ned i krydset i kartoflen, uden at den går op.
  5. Sæt i ovnen. Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 minutter til 1½ time.
  6. Når de er færdige serveres de med smør og evt. med bagte hvidløg.

Bagt kartoffel i mikroovn

  1. Tag en kødnål eller gaffel og prik nogle huller så kartoflen ikke sprænger under bagningen. Eller lav et kryds i kartoflen så den kan åbne sig under bagningen.
  2. Kartofler bages i 6 – 8 minutter på fuld effekt (800W).
  3. Lad dem hvile i mikroovnen i 5 minutter så varmen trænger helt ind i midten. Mærk hvordan de føles. Er de hårde giver du dem 6 minutter. Er de lidt bløde forsætter du som vist nedenunder.
  4. Kartoffel bages igen og denne gang kun 2-4 minutter på fuld effekt (800W).
  5. Vend dem halvvejs gennem tilberedningen og lad dem stå i 1-2 minutter før servering.

🍽Servering

  1. Server bagt kartoffel ved, at trykke og åbne kartoflen. Kom store klatter med smør i kartoflen og drys med lidt flagesalt. Med en gaffel fordeles smør og salt i kartoflen.
  2. Lad smør blive på bordet.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  1. Det er meget nemt at se når kartofler er perfekt bagt, da de så åbner sig i krydset.
  2. Bagt kartoffel spises med frisk smør og salt.
  3. Bage kartofler laves af specielle kartofler som ikke er faste men bløde i konsistensen og derfor nemmere bliver til mos.

❓ FAQ

Er der andre måder, at lave perfekte bagte kartofler på ?

Ja, på en grill eller bålsted. Skær et kryds i bagekartofler, pak dem ind i stanniol, og læg dem væk fra direkte flammer, men ganske tæt ved gløder. Så får du de herligste bagte kartofler, som tilmed har lidt røgsmag.

Lammekrone med perfekte bagte kartofler
Lammekrone med bagt kartoffel, tzatziki, bagte rodfrugter og rødpebersauce

Mere fra samme kategori:

Alt om ramsløg
Mexicansk chiligryde med ris
Boller - Grovboller med græskarkerner
Laks sauteret i tomat – dild flødesauce
Svampe grillede og marinerede
Kylling med bacon og flødeost
Del meget gerne
  • Total10
  • 9
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Kartoffel opskrifter

  • Røsti kartofler serveret som tilbehør på tallerken
    Røsti kartofler
  • Kartoffelsalat med karry og syltede agurker
    Kartoffelsalat med karry og drueagurker
  • Oksesteg serveret med muffinskartofler med fløde og ost
    Kartoffelmuffins med smør
  • Sød kartoffel med peanutbutter og cashewnødder
    Søde kartofler med karry og babyspinat

Skrevet i: Alle madopskrifter, Kartoffel opskrifter, Tilbehør til mad Tags: kartofler

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bent

    februar 10, 2023 at 6:18 am

    5 stars
    Den bedste opskrift jeg har prøvet.

    Svar
  2. Janus

    februar 10, 2023 at 6:54 pm

    5 stars
    Kan også anbefale opskriften på bagte kartofler

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·