Synes du også at rugbrød er ved at være lidt kedeligt og står du som så mange andre og mangler nye idéer til madpakken? Så har vi her på Min Madopskrift lige det du står og mangler! Vi giver dig nemlig her en lækker og sund opskrift på den perfekte madpakke idé. Galette med rødbede og ramsløg er en vegetar opskrift, men den kan sagtens laves med kød også, og her vil vi anbefale kylling. Du kan selvfølgelig også spise denne grøntsagsgalette som aftensmad og hvis der rester tilovers, komme resterne i madpakken til næste dag.
Galette er noget af det mest lækre, man kan lave af få ingredienser og vi lover dig, at du ikke bliver skuffet over denne lækre opskrift.
Ved denne opskrift er det nemlig kun fantasien (eller køleskabet) som sætter grænser!
Prøv også grøntsagsgalette med champignons
Gå til
Ramsløg
Hvis du er så heldig, at have frisk ramsløg, kan du både komme det friskhakket i dejen, og drysse lidt frishakket ramsløg ud over galette. Spar dog lidt på det, da bladende har en meget kraftig smag af hvidløg.
Ramsløg der også kaldes også for vild hvidløg i England, har en dejlig smag af hvidløg, men man skal bruge det sparsomt, da den hurtigt, kan komme til, at overdøve maden.
Opskrift med noter
Galette med rødbede og ramsløg
Giv os op til en 5-stjernet vurdering med kommentar!
Ingredienser
Fyld
- 6 stk. rødbeder (små)
- 100 g Feta (kan sagtens laves med feta med lavt fedtindhold hvis dette ønskes)
- 1 spsk. citrontimian
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt og lidt friskkværnet peber
Kødfyld – Hvis kødfyld ønskes anbefaler Min madopskrift:
- 400 g Kyllingestrimler/tern (skinkestrimler/tern eller oksekød)
Dej
- 100 g smør
- 100 g fuldkornsmel
- 150 g hvedemel
- 0,5 dl Vand
- 1 tsk. ramsløg (tørret)
- 1 tsk. Salt
Pynt
- 1 håndfuld brøndkarse (eller citrontimian)
Sådan gør du
- Først æltes alle ingredienserne til dejen sammen til dejen er smidig og sammenhængene.
- Herefter stilles dejen i køleskabet i en times tid.
- Imens dejen er i køleskabet laves fyldet.
- Først hældes olivenolien op i en skål hvorefter den blandes med salt og peberet.
- Herefter skrælles rødbederne og skæres i små tynde skiver. Rødbederne vendes i olivenolieblandingen.
- Når dejen har stået på køl i en times tid tages den ud af køleskabet hvorefter den rulles ud til fem små cirkler.
- Rødbedeskiverne fordeles ligeligt på midten af de frem små cirkler sammen med feta og citrontimian. Til sidst foldes kanterne op så de dækker fyldet en smule og så er de klar til at komme i ovnen.
- Bagetid – 25 minutter ved 200 grader
- Server straks og drys galette med frisk brøndkarse eller citrontimian.
Noter
- Hvis man ønsker en endnu mere sund udgave kan smørret let skiftes ud med 50 g. olie og 50 g. yoghurt
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 25 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
🍳Fyld
- 6 stk. rødbeder (små)
- 100 g Feta (kan sagtens laves med feta med lavt fedtindhold hvis dette ønskes)
- 1 spsk. Citrontimian
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Groft salt og lidt friskkværnet peber
Kødfyld – Hvis kødfyld ønskes anbefaler Min madopskrift:
- 400 g Kyllingestrimler/tern (skinkestrimler/tern eller oksekød)
Dej
- 100 g smør
- 100 g fuldkornsmel
- 150 g hvedemel
- 0,5 dl Vand
- 1 tsk. ramsløg (tørret)
- 1 tsk. Salt
🥬Pynt
- 1 håndfuld brøndkarse (eller citrontimian)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Først æltes alle ingredienserne til dejen sammen til dejen er smidig og sammenhængene.
- Herefter stilles dejen i køleskabet i en times tid.
- Imens dejen er i køleskabet laves fyldet.
- Først hældes olivenolien op i en skål hvorefter den blandes med salt og peberet.
- Herefter skrælles rødbederne og skæres i små tynde skiver. Rødbederne vendes i olivenolieblandingen.
- Når dejen har stået på køl i en times tid tages den ud af køleskabet hvorefter den rulles ud til fem små cirkler.
- Rødbedeskiverne fordeles ligeligt på midten af de frem små cirkler sammen med feta og citrontimian. Til sidst foldes kanterne op så de dækker fyldet en smule og så er de klar til at komme i ovnen.
- Bagetid – 25 minutter ved 200 grader
- Server straks og drys galette med frisk brøndkarse eller citrontimian.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Hvis man ønsker en endnu mere sund udgave kan smørret let skiftes ud med 50 g. olie og 50 g. yoghurt
Kommentarer
Ingen kommentarer