• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Vegetar og veganer

Galette med rødbede og ramsløg

Af Julie Fie Opdateret 1 måned siden

Galette med ramsløg

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total7
  • 6
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Synes du også at rugbrød er ved at være lidt kedeligt og står du som så mange andre og mangler nye idéer til madpakken? Så har vi her på Min Madopskrift lige det du står og mangler! Vi giver dig nemlig her en lækker og sund opskrift på den perfekte madpakke idé. Galette med rødbede og ramsløg er en vegetar opskrift, men den kan sagtens laves med kød også, og her vil vi anbefale kylling. Du kan selvfølgelig også spise denne grøntsagsgalette som aftensmad og hvis der rester tilovers, komme resterne i madpakken til næste dag.

Galette er noget af det mest lækre, man kan lave af få ingredienser og vi lover dig, at du ikke bliver skuffet over denne lækre opskrift.

Ved denne opskrift er det nemlig kun fantasien (eller køleskabet) som sætter grænser!

Prøv også grøntsagsgalette med champignons

Gå til
  • Ramsløg
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Ramsløg

Hvis du er så heldig, at have frisk ramsløg, kan du både komme det friskhakket i dejen, og drysse lidt frishakket ramsløg ud over galette. Spar dog lidt på det, da bladende har en meget kraftig smag af hvidløg.

Ramsløg der også kaldes også for vild hvidløg i England, har en dejlig smag af hvidløg, men man skal bruge det sparsomt, da den hurtigt, kan komme til, at overdøve maden.

📖 Opskrift

Galette med ramsløg

Galette med rødbede og ramsløg

Her får du en nem opskrift på galette med rødbede og ramsløg. Det er en grøntsagsgalette, som kan spises straks, eller bruges i madpakken.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 25 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 40 min
Ret aftensmad, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 39 %

Ingredienser
  

Fyld

  • 6 stk. rødbeder (små)
  • 100 g Feta (kan sagtens laves med feta med lavt fedtindhold hvis dette ønskes)
  • 1 spsk. citrontimian
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. groft salt og lidt friskkværnet peber

Kødfyld – Hvis kødfyld ønskes anbefaler Min madopskrift:

  • 400 g Kyllingestrimler/tern (skinkestrimler/tern eller oksekød)

Dej

  • 100 g smør
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 dl Vand
  • 1 tsk. ramsløg (tørret)
  • 1 tsk. Salt

Pynt

  • 1 håndfuld brøndkarse (eller citrontimian)

Sådan gør du
 

  • Først æltes alle ingredienserne til dejen sammen til dejen er smidig og sammenhængene.
  • Herefter stilles dejen i køleskabet i en times tid.
  • Imens dejen er i køleskabet laves fyldet.
  • Først hældes olivenolien op i en skål hvorefter den blandes med salt og peberet.
  • Herefter skrælles rødbederne og skæres i små tynde skiver. Rødbederne vendes i olivenolieblandingen.
  • Når dejen har stået på køl i en times tid tages den ud af køleskabet hvorefter den rulles ud til fem små cirkler.
  • Rødbedeskiverne fordeles ligeligt på midten af de frem små cirkler sammen med feta og citrontimian. Til sidst foldes kanterne op så de dækker fyldet en smule og så er de klar til at komme i ovnen.
  • Bagetid – 25 minutter ved 200 grader
  • Server straks og drys galette med frisk brøndkarse eller citrontimian.

Noter

  • Hvis man ønsker en endnu mere sund udgave kan smørret let skiftes ud med 50 g. olie og 50 g. yoghurt

Ernærnærings fakta

Kalorier: 770kcal (39%) | Kulhydrater: 60g (20%) | Protein: 32g (64%) | Fedt: 45g (69%) | Mættet fedt: 21g (131%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 15g | Trans fedt: 1g | Fiber: 7g (29%) | Sukker: 9g (10%) | Vitamin A: 1156IU (23%) | Vitamin C: 13mg (16%) | Vitamin D: 0.3µg (2%) | Vitamin E: 2mg (13%) | Vitamin K: 19µg (18%) | Calcium: 190mg (19%) | Kopper: 0.3mg (15%) | Folat: 230µg (58%) | Jern: 5mg (28%) | Mangan: 2mg (100%) | Magnesium: 100mg (25%) | Fosfor: 421mg (42%)
Keyword feta, Galette med rødbede og ramsløg
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
Friske ramsløgsblade
Friske ramsløgsblade

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 25 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.

🥘 Ingredienser

🍳Fyld

  • 6 stk. rødbeder (små)
  • 100 g Feta (kan sagtens laves med feta med lavt fedtindhold hvis dette ønskes)
  • 1 spsk. Citrontimian
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Groft salt og lidt friskkværnet peber

Kødfyld – Hvis kødfyld ønskes anbefaler Min madopskrift:

  • 400 g Kyllingestrimler/tern (skinkestrimler/tern eller oksekød)

Dej

  • 100 g smør
  • 100 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 dl Vand
  • 1 tsk. ramsløg (tørret)
  • 1 tsk. Salt

 🥬Pynt

  • 1 håndfuld brøndkarse (eller citrontimian)

🔪 Sådan gør du

  1. Først æltes alle ingredienserne til dejen sammen til dejen er smidig og sammenhængene.
  2. Herefter stilles dejen i køleskabet i en times tid.
  3. Imens dejen er i køleskabet laves fyldet.
  4. Først hældes olivenolien op i en skål hvorefter den blandes med salt og peberet.
  5. Herefter skrælles rødbederne og skæres i små tynde skiver. Rødbederne vendes i olivenolieblandingen.
  6. Når dejen har stået på køl i en times tid tages den ud af køleskabet hvorefter den rulles ud til fem små cirkler.
  7. Rødbedeskiverne fordeles ligeligt på midten af de frem små cirkler sammen med feta og citrontimian. Til sidst foldes kanterne op så de dækker fyldet en smule og så er de klar til at komme i ovnen.
  8. Bagetid – 25 minutter ved 200 grader
  9. Server straks og drys galette med frisk brøndkarse eller citrontimian.

💭❓ Tips og FAQ

  • Hvis man ønsker en endnu mere sund udgave kan smørret let skiftes ud med 50 g. olie og 50 g. yoghurt

Mere fra samme kategori:

Whisky marinade
Ribsgele rå
Andesteg i ovn
Sund tunsalat med hytteost
Smørkylling - Butter chicken
Kylling med bacon og flødeost
Del meget gerne
  • Total7
  • 6
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Vegetar og veganer

  • Pizzasauce i skål
    Blendet pizzasauce på 5 minutter
  • Thai sweet potato and chili curry sauce
    Thai sweet potato curry
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Grillede gulerødder med dampede sukkerærter
    Grillede gulerødder med citronmarinade

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fedtfattig, Hovedretter, Vegetar og veganer Tags: brøndkarse, feta, hvedemel, kylling, ramsløg, rødbede, timian

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·