Her er en god idé til, at få mere grønt og kål, som det anbefales og få sund aftensmad. Kogt blomkålsris er blomkål, der rives fint så de ligner hvide ris. De kan bruges som erstatning for ris, og indeholder langt færre kalorier. Blomkålsris kaldes ris, men det er altså bare revet blomkål. Hvis du koger blomkålsrisene for længe, bliver de møre og slatne og uden bid og kan ikke bruges som ris. De skal have “bid” og være faste som rigtige ris.
Gå til
Kalorier blomkålsris
Blomkål indeholder ca. 25 kalorier per 100 g. Derfor er de et sundt alternativ til de almindelige hvide ris.
📋 Opskrift med noter
Kogt blomkålsris
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Kog 1 liter vand.
- Skyl blomkål og skær den ud i fire store stykker. Riv blomkål på på den grove side af rivejernet.
- Kom blomkålsris op i en stor skål. Pres citronen ned i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
- Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Pynt med hakket persille. Luk varmen inde med folie indtil servering.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 30 sekunder. Samlet tid er ca. 6 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 stk. Blomkål (stort)
- 1 l Vand
- 2 tsk. Salt
- 1 stk. Citron (saften)
- 1 spsk. Persille (finthakket)
- 1 spsk. Dressing
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kog 1 liter vand.
- Skyl blomkål og skær den ud i fire store stykker. Riv blomkål på på den grove side af rivejernet.
- Kom blomkålsris op i en stor skål. Pres citronen ned i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
- Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Pynt med hakket persille. Luk varmen inde med folie indtil servering.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Blomkålsris skal ca. koge mellem 30 sekunder til 1 minut.
- Blomkålsris har få kalorier.
- Blomkålsris er rig på vitaminer, mineraler og fibre.
- Er super food for din mave. Blomkål holder din mave sund.
❓ FAQ
Nej, de er ikke fryseegnet.
Blomkålsris kan holde sig frisk 1 dag i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer