• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Vegetar og veganer

    Kogt Blomkålsris

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Kogt blomkålsris

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her er en god idé til, at få mere grønt og kål, som det anbefales og få sund aftensmad. Kogt blomkålsris er blomkål, der rives fint så de ligner hvide ris. De kan bruges som erstatning for ris, og indeholder langt færre kalorier. Blomkålsris kaldes ris, men det er altså bare revet blomkål. Hvis du koger blomkålsrisene for længe, bliver de møre og slatne og uden bid og kan ikke bruges som ris. De skal have “bid” og være faste som rigtige ris.

    Gå til
    • Kalorier blomkålsris
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Kalorier blomkålsris

    Blomkål indeholder ca. 25 kalorier per 100 g. Derfor er de et sundt alternativ til de almindelige hvide ris.

    📋 Opskrift

    Kogt blomkålsris

    Kogt blomkålsris

    Opskrift på blomkålsris der bliver overhældt med kogt vand
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 1 min
    Samlet tid 6 min
    Ret Tilbehør
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 3 %

    Ingredienser
      

    • 1 stk. Blomkål (stort)
    • 1 l Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 1 stk. Citron (saften)
    • 1 spsk. Persille (finthakket)
    • 1 spsk. Dressing

    Sådan gør du
     

    • Kog 1 liter vand.
    • Skyl blomkål og skær den ud i fire store stykker. Riv blomkål på på den grove side af rivejernet.
    • Kom blomkålsris op i en stor skål. Pres citronen ned i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
    • Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Pynt med hakket persille. Luk varmen inde med folie indtil servering.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 60kcal (3%) | Kulhydrater: 11g (4%) | Protein: 3g (6%) | Fedt: 2g (3%) | Mættet fedt: 1g (6%) | Flerumættet fedt: 1g | Enkelumættet fedt: 1g | Fiber: 4g (17%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 93IU (2%) | Vitamin C: 85mg (103%) | Calcium: 49mg (5%) | Jern: 1mg (6%)
    Keyword Kogt blomkålsris
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 30 sekunder. Samlet tid er ca. 6 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1 stk. Blomkål (stort)
    • 1 l Vand
    • 2 tsk. Salt
    • 1 stk. Citron (saften)
    • 1 spsk. Persille (finthakket)
    • 1 spsk. Dressing

    🔪 Sådan gør du

    1. Kog 1 liter vand.
    2. Skyl blomkål og skær den ud i fire store stykker. Riv blomkål på på den grove side af rivejernet.
    3. Kom blomkålsris op i en stor skål. Pres citronen ned i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
    4. Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Pynt med hakket persille. Luk varmen inde med folie indtil servering.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Blomkålsris skal ca. koge mellem 30 sekunder til 1 minut.
    • Blomkålsris har få kalorier.
    • Blomkålsris er rig på vitaminer, mineraler og fibre.
    • Er super food for din mave. Blomkål holder din mave sund.

    ❓ FAQ

    Kan blomkålsris fryses ned ?

    Nej, de er ikke fryseegnet.

    Hvad er holdbarheden ?

    Blomkålsris kan holde sig frisk 1 dag i køleskabet.

    Kogt blomkålsris anrettet til laks
    Kogt blomkålsris anrettet til laks
    Del meget gerne
    • Total2
    • 1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Ovnbagt laks med sesam og blomkålsris
    Ratatouille »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Grøntsager, Tilbehør til mad, Vegetar og veganer Tags: Blomkål, citron, persille

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind