Her får du de mest lækre krydrede og sprøde kikærter ovenpå en bund af braiseret spidskål, hvortil der serveres en lækker cremet kardemommeyoghurt. Spis de varme sprøde krydrede kikærter med kardemommeyoghurt mens de er helt varme, for dér er de bedst, så lad dem endelig blive på panden (evt. med folie der er prikket huller i) over. Krydrede kikærter med kardemommeyoghurt kan spises som et let måltid, eller med et stykke kød til. Brug kikærter på dåse, da de både er udblødet og kogt på forhånd. Derved slipper man for udblødning og der spares en masse tid. Du vil bliver overrasket over, hvor lækker kardemommeyoghurten er og smager.
Prøv også med kikærtesalat eller Tabouleh

Gå til
📖 Opskrift
Krydrede kikærter med braiseret spidskål og kardemommeyoghurt
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
Krydrede Kikærter
- 300 g Kikærter (tørrede eller på dåse)
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Koriander (stødt eller hele korianderfrø)
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 1 tsk. Spidskommen (eller spidskommenfrø)
- 1 spsk. Mynte (frisk)
- 1 spsk. Basilikum (frisk)
Kardemommeyoghurt
- 1 stk. Citron (økologisk)
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
- 1 tsk. Kardemomme (stødt eller 4 kardemommekapsler)
Braiseret spidskål
- ½ stk. Spidskål
- 4 spsk. Olivenolie
- ½ tsk. Salt
- 1 knivspids peber
Sådan gør du
Sprøde krydrede kikærter
- Kom kikærter fra dåse i et dørslag og skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Se noter. Vi bruger kikærter på dåse da det går hurtigere og de er rigtig gode, men har du kun de tørrede kikærter i skabet, skal du først udbløde kikærterne i koldt vand som anvist på posen, men det plejer, at være 24 timer. Derefter forsættes som vist i næste punkt nedenunder.
- Kom kikærterne i en gryde med vand og kog dem i ca. 45 minutter eller indtil de er næsten møre, men stadig er fast i konsistensen. Hæld vandet fra kikærterne, og sæt dem til afkøling på en dyb tallerken.
- Hæld lidt olivenolie over og vend dem i olien og drys til sidst med lidt salt. Sæt kikærter til afkøling i ca. 10 minutter i køleskabet.
- Når de kogte kikærter er klar, kan du forsætte som dem på dåse her. Der kommes godt med olivenolie på en varm pande. Kikærter hældes derefter ud på den varme stegepande.
- Svits nu kikærterne gyldne og sprøde ved pæn høj varme i ca. 3 minutter mens de vendes konstant. Krydr med salt eller flagesalt. Bruges for lidt olivenolie, hænger krydderier i panden.
- Knus de hele krydderier i en morter og drys det sammen med de stødte krydderier over kikærterne på panden og svits det ca. 1 minut under kraftig omrøring.
- Tag kikærterne af varmen og læg folie hvor der er prikket huller over panden, så beholder kikærterne varmen og sprødheden.
Kardemommeyoghurt
- Skyl citronen grundigt og dup den tør. Riv det gule af skallen. Skær citronen midtover og pres saften. Tag en skål og kom den græske yoghurt i skålen sammen med den fintrevne citronskal og rør rundt. Smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt nu kardemomme, rør rundt og smag på den. Bruger du hele kardemommekapsler, skal du knuse dem i en morter. Sæt den på køl.
Braisereret spidskål
- Fjern de første blade på spidskål og skær den igennem på langs. Skær den i grove stykker og skyl den i et dørslag og dup det tørt.
- Kom godt med olivenolie på en varm pande og svits spidskål et par minutter eller til den begynder at blive gylden, så det dufter i hele køkkenet.
- Krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og kom folie over, så spidskålen holdes varm.
Servering
- Tag en tallerken og anret spidskålen som bund. Kom lidt kardemommeyoghurt ovenpå og fordel det lidt på toppen.
- Kom en spiseskefuld hakket mynte og basilikum ovenpå. Til sidst hældes og anrettes de varme sprøde kikærter.
Noter
- Det er nemmest at bruge kikærter fra dåse, da man kan tilberede dem straks efter dåsen er åbnet.
Ernærnærings fakta
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Det tager ca. 20 minutter at lave retten. Til 2 personer
🥘 Ingredienser
Krydrede Kikærter
- 300 g Kikærter tørrede eller på dåse
- 4 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Koriander stødt eller hele korianderfrø
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 1 tsk. Spidskommen eller spidskommenfrø
- 1 spsk. Mynte frisk
- 1 spsk. Basilikum frisk
Kardemommeyoghurt
- 1 stk. Citron økologisk
- 2 dl Græsk yoghurt
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber
- 1 tsk. Kardemomme stødt eller 4 kardemommekapsler
- Braiseret spidskål
- ½ stk. Spidskål
- 4 spsk. Olivenolie
- ½ tsk. Salt
- 1 knivspids peber
🔪 Sådan gør du
Sprøde krydrede kikærter
- Kom kikærter fra dåse i et dørslag og skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Se noter. Vi bruger kikærter på dåse da det går hurtigere og de er rigtig gode, men har du kun de tørrede kikærter i skabet, skal du først udbløde kikærterne i koldt vand som anvist på posen, men det plejer, at være 24 timer. Derefter forsættes som vist i næste punkt nedenunder.
- Kom kikærterne i en gryde med vand og kog dem i ca. 45 minutter eller indtil de er næsten møre, men stadig er fast i konsistensen. Hæld vandet fra kikærterne, og sæt dem til afkøling på en dyb tallerken.
- Hæld lidt olivenolie over og vend dem i olien og drys til sidst med lidt salt. Sæt kikærter til afkøling i ca. 10 minutter i køleskabet.
- Når de kogte kikærter er klar, kan du forsætte som dem på dåse her. Der kommes godt med olivenolie på en varm pande. Kikærter hældes derefter ud på den varme stegepande.
- Svits nu kikærterne gyldne og sprøde ved pæn høj varme i ca. 3 minutter mens de vendes konstant. Krydr med salt eller flagesalt. Bruges for lidt olivenolie, hænger krydderier i panden.
- Knus de hele krydderier i en morter og drys det sammen med de stødte krydderier over kikærterne på panden og svits det ca. 1 minut under kraftig omrøring.
- Tag kikærterne af varmen og læg folie hvor der er prikket huller over panden, så beholder kikærterne varmen og sprødheden.
Kardemommeyoghurt
- Skyl citronen grundigt og dup den tør. Riv det gule af skallen. Skær citronen midtover og pres saften. Tag en skål og kom den græske yoghurt i skålen sammen med den fintrevne citronskal og rør rundt. Smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt nu kardemomme, rør rundt og smag på den. Bruger du hele kardemommekapsler, skal du knuse dem i en morter. Sæt den på køl.
Braisereret spidskål
- Fjern de første blade på spidskål og skær den igennem på langs. Skær den i grove stykker og skyl den i et dørslag og dup det tørt.
- Kom godt med olivenolie på en varm pande og svits spidskål et par minutter eller til den begynder at blive gylden, så det dufter i hele køkkenet.
- Krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og kom folie over, så spidskålen holdes varm.
- Servering
- Tag en tallerken og anret spidskålen som bund. Kom lidt kardemommeyoghurt ovenpå og fordel det lidt på toppen.
- Kom en spiseskefuld hakket mynte og basilikum ovenpå. Til sidst hældes og anrettes de varme sprøde kikærter.
💭 Tips
- Du kan erstatte spidskål med f.eks. hvidkål.
- Du kan tilsætte andre krydderier til kikærter, f.eks. knust stjerneanis som giver en fantastisk dejlig lakridsmag.
- Paprika krydderiet er også altid en vinder og giver en rigtig god smag.
- For dem som elsker karry eller gurkemeje, er det også muligt.
- Eksperimentér hvad der lige passer ind til jeres smag.
Kan retten serveres som hovedret?
Du kan servere kikærter med spidskål, som en lille let måltid eller som tilbehør til en hovedret.
Kan retten fryses ned?
Nej, den er ikke velegnet til frysning.
Kan man lave kikærter mere krydret?
Ja, tilsæt fint knust chilipulver sammen med de andre krydderier, men pas på, når du svitser krydderierne, frigives olierne og de bliver meget stærkere.
Skriv en kommentar