Spinat gnocchi gratin
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Som de fleste gratin er denne gratin ogsรฅ meget lรฆkker i konsistensen og har en god kraftig smag. Spinat gnocchi er en dejlig ret som er nem at lave og giver en god mรฆthedsfornemmelse. Serverย frisk salat og et godt glas hvidvin til.
Ingredienser
- 400 gram spinat
- 2 x 500 gram spinat gnocchi
- 2 dรฅser tomat pรฅ dรฅse med basilikum
- 1 lรธg
- 4 fed hvidlรธg
- Basilikum,ย frisk
- 3 dl mรฆlk
- 100 gram cambozola ost
- Muskatnรธd, revet
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 20 gram smรธr
- Spidskommen, knivspids
- Honning eller sukker
- Mel
Pynt
- Spinatblade
Tilbehรธr
- Frisk salat
Fremgangsmรฅde
- Skyl spinatblade grundigt og skรฆr stilkene af.
- Damp spinatblade til blade er blancheret, eller kom dem i en gryde med lidt vand og blanchere dem.
- Lรฆg blade i et dรธrslag eller klรฆde til de er nogenlunde fri for vand.
- Hak spinat fint og fordel i et stort ildfast fad.
- Pluk frisk basilikum og fordel over spinat i bunden og krydr med salt og peber.
- Kom gnocchi i kogende letsaltet vand og kog dem i et par minutter eller til de kommer op til overfladen.
- Lรฆgges til afdrypning pรฅ et klรฆde og kom dem derefter i fadet.
- Pil og hak lรธg og svits dem kort i lidt olie og smรธr i en gryde.
- Kom tomat i gryden og kog det lidt ind i et par min.
- Tilsรฆt lidt frisk basilikum, knivspids spidskommen og timian. Og tilsรฆt evt. lidt honning eller sukker.
- Fjernes fra blusset og sรฆttes til side.
- Smelt smรธr i en lille gryde og kom mel i mens du rรธrer kraftigt imens.
- Kom mรฆlk i mens du pisker og forsรฆt indtil saucen har en fin konsistens.
- Hak cambozala og kom den i saucen under omrรธring.
- Smag saucen til med muskatnรธd, salt og peber og fordel den over fadet.
- Kom det i ovnen i ca. 20 min. ved 190 grader eller indtil retten er gylden og gennembagt.
- Serveres med friskhakket spinat og basilikum pรฅ toppen.
Prรธv ogsรฅ burger med blรฅskimmelost og spinat
Tips
- Cambozola er en tysk ost, som er en kombination af hvidskimmel- og blรฅskimmelost, og er en blanding af camembert og gorgonzola.
- Du kan erstatte cambozala med gorgonzola hvis du ikke kan skaffe den. Brug sรฅ lidt mindre da gorgonzola er kraftigere i smagen. Cambozola bruges bรฅde til ostebordet og i pastasaucer.


















Kommentarer
Ingen kommentarer