Go Back
+ servings

Hyldeblomstsaft med citron

Super nem opskrift på en herlig sommerdrik. Hyldeblomstsaft er ikke det samme som hyldeblomstdrik, men du får stadig en lækker smag af hyldeblomst.Husk at plukke hyldeblomster i solskinsvejr, hvor blomsterne er fyldte med ”støv”.
Jo mindre nektar jo mindre smag. Hyldeblomstskærme skal fjernes så hurtigt som muligt, og senest efter en halv time, da saften ellers risikerer, at blive lidt bitter.
Denne saft bør ikke sødes for meget, da det er et sundere alternativ til hyldeblomstdrik. Smager bedst hvis den får lov at hvile en dags tid.
0 fra 0 stemmer
Klargør 10 min
Tilberedningstid 10 min
Afkøling i køleskab 2 t
Samlet tid 2 t 20 min
Ret Saft
Køkken Dansk
Antal 2 liter
Kalorier 9 %

Ingredienser
  

  • 15 stk. hyldeblomstklaser uden grønne stilke
  • 1 stk. citron til 2 liter vand
  • 1 tsk. citronsyre Kan udelades
  • 2 spsk. ahornsirup sukker, brun farin eller honning (Måske lidt mere, smag dig frem)

Sådan gør du
 

  • Ryst blomster for dyr og skidt.
  • Med en saks klippes blomsterne af de grønne stilke og kommes i en gryde.
  • Kog en liter vand og kom det i gryden og skold blomster.
  • Tilsæt citronsyre og ahornsirup og rør godt rundt så citronsyren opløses.
  • Hæld en liter iskoldt vand ned i gryden og sæt det hele til afkøling.
  • Skyl citron og skær den i kvarte skiver og kom det ned i gryden.
  • Si saften gennem en sigte.
  • Smag på saften og kom mere ahornsirup, sukker, brun farin eller honning i, hvis du ikke synes hyldeblomstsaften er sød nok.
  • Hæld det hele på kander og sæt det i køleskabet og drik det når det er iskoldt.

Noter

  • Skoldning af hyldeblomster, dræber alle bakterier som der måske kunne være

Ernæring

Nutrition Facts
Hyldeblomstsaft med citron
Amount Per Serving
Calories 175
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Hyldeblomstsaft, Hyldeblomstsaft med citron
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!