Go Back
+ servings

Hyldeblomst drik

Opskrift på hyldeblomst drik
0 fra 0 stemmer
Klargør 10 min
Tilberedningstid 10 min
Trækketid 2 t
Samlet tid 2 d 20 min
Ret Saft
Køkken Dansk
Antal 2 liter
Kalorier 100 %

Ingredienser
  

  • 30 stk. Hyldeblomster blomsterklaser der er lige udsprunget og plukket i tørt vejr.
  • 2 stk. Citroner Økologiske
  • 1,5 liter Vand
  • 1 kg Rørsukker Brun farin kan også bruges, men så forsvinder lidt af hyldeblomst smagen
  • 25 g Citronsyre

Sådan gør du
 

  • Hyldeblomster plukkes i solskinsvejr, eller tørvejr. Regnvejr forringer smagen. De afklippede hyldeblomster ses efter for smådyr, og afkortes så meget som muligt i stænglerne. Kom blomsterklaserne i en skål eller stort fad.
  • Skyl citronerne grundigt og læg dem i et fad med lunkent vand, i ca. 20 min, så de er helt rene, og skær dem i tynde skiver.
  • Læg citronskiverne ovenpå blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk fadet eller skålen til, og stil den koldt i f.eks. køleskabet i min. 2 dage og 4 dage hvis du vil lave det helt perfekt.
  • Det er vigtigt, at der ikke er noget som IKKE er under vandoverfladen. Læg en tallerken eller andet over som tynger indholdet under overfladen.
  • Hæld saften op i et bomuldklæde, og lad saften løbe af. Hæld saften på kogte rengjorte flasker, som er skyllet i atamon.
  • Opbevar hyldeblomstsaften i køleskabet.
  • Saften kan nemt fryses.

FREMGANGSMÅDE: OPBEVARING AF HYLDEBLOMSTSAFT UDENFOR KØLESKAB

  • Hvis saften skal opbevares i et køligt rum, skal der også tilsættes atamon til saften, dette gøres straks efter kogningen
  • Saften trækker 3-4 dage under låg i køleskabet, si og gem på atamon skyllede flasker, der lukkes helt til med f.eks. propper eller skruelåg.
  • Hyldeblomst saft fortyndes med isvand eller hvidvin og isterninger før brugen.

Noter

Vi har brugt 50 skærme, så vi får en mere kraftig smag. Det er helt fint at tilsætte 2 liter vand uden at øge de andre ingredienser. Så bliver smagen bare ikke så kraftig, og skal fortyndes mindre op.
Vi har plukket vores hyldeblomst skærme af to omgange. Vi plukkede 25 stk. 1 dag og lagde dem i en åben plastikpose, som vi lod ligge i solen. Derved udtørrede vi halvdelen af blomsterne inden brug. Dette giver en endnu kraftigere og velsmagende hyldeblomstsaft.

Ernæring

Nutrition Facts
Hyldeblomst drik
Amount Per Serving
Calories 2004 Calories from Fat 9
% Daily Value*
Fat 1g2%
Saturated Fat 1g6%
Sodium 45mg2%
Potassium 149mg4%
Carbohydrates 510g170%
Fiber 3g13%
Sugar 502g558%
Protein 1g2%
Vitamin C 57mg69%
Calcium 51mg5%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Hyldeblomsaft, Hyldeblomst saft, Hyldeblomstsaft med citron
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!