Hyldeblomster plukkes i solskinsvejr, eller tørvejr. Regnvejr forringer smagen. De afklippede hyldeblomster ses efter for smådyr, og afkortes så meget som muligt i stænglerne. Kom blomsterklaserne i en skål eller stort fad.
Skyl citronerne grundigt og læg dem i et fad med lunkent vand, i ca. 20 min, så de er helt rene, og skær dem i tynde skiver.
Læg citronskiverne ovenpå blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk fadet eller skålen til, og stil den koldt i f.eks. køleskabet i min. 2 dage og 4 dage hvis du vil lave det helt perfekt.
Det er vigtigt, at der ikke er noget som IKKE er under vandoverfladen. Læg en tallerken eller andet over som tynger indholdet under overfladen.
Hæld saften op i et bomuldklæde, og lad saften løbe af. Hæld saften på kogte rengjorte flasker, som er skyllet i atamon.
Opbevar hyldeblomstsaften i køleskabet.
Saften kan nemt fryses.