Go Back

Fiskesuppe med hummerhaler og muslinger

Let og lækker opskrift.
Klargør 10 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Fisk og skaldyr
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 90 kcal

Ingredienser
  

  • 500 gram eller 3 fileter af fisk f.eks. torsk, hvilling, sej eller kuller
  • 200 gram hummerhaler friske eller frosne
  • 100 gram muslinger på dåse Skal skylles grundigt, eller lægges i vand i nogle minutter, ellers bliver saucen for salt
  • 100 gram mangetout ærter kan erstattes af edamame bønner
  • 2 ds. kokosmælk
  • 250 ml bouillon eller fond
  • 2 håndfulde spinatblade friske
  • ½ bundt koriander frisk
  • 1 stk. chili rød uden kerner
  • 1 stk. lime saft
  • 2 stk. løg
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 4 stk. kaffirlimeblade
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du
 

  • Tag en gryde og tilsæt lidt olivenolie og tænd op på middel varme.
  • Ingefær og løg skrælles og snittes fint. Kom det i gryden og rør rundt.
  • Kom limeblade og gurkemeje i gryden og rør rundt.
  • Pil og hak hvidløget fint og kom det i gryden og rør rundt i ca. 1 minut.
  • Kom kokosmælk og halvdelen af bouillon i gryden under omrøring.
  • Retten skal nu simre i ca. 10 minutter og være næsten kogende.
  • Rens og færdiggør fisken og skær den i ca. 5 cm. lange stykker og kom det i gryden og rør forsigtigt rundt. Lad det simre i ca. 5 minutter.
  • Skyl muslinger grundigt under rindende vand og kom dem i gryden.
  • Klargør imens grøntsager. Hak chili og koriander fint og tilsæt det i gryden sammen med hummerhaler og de hele spinatblade.
  • Smag til med salt, limesaft og resten bouillon.

Servering

  • Serveres i suppeskål
Keyword Fiskesuppe med hummerhaler, fiskesuppe med muslinger