Go Back
+ servings

Blandet saft lavet på saftkoger

Opskrift på Blandet saft lavet på saftkoger
5 fra 1 stemme
Klargør 10 min
Tilberedningstid 1 t
Arbejdstid 30 min
Samlet tid 1 t 40 min
Ret Saft
Køkken Dansk
Antal 4 Liter
Kalorier 14 %

Udstyr

  • Saftkoger tutti frutti

Ingredienser
  

  • 4 kg Jordbær, Stikkelsbær, solbær, blommer, æbler Og andet bær og frugt
  • ½ kg sukker per liter siet saft
  • 1 spsk Atamon

Sådan gør du
 

  • Pluk bær, skyl og rens for dyr, grene, skidt og blade.
  • Tag saftkoger i tre dele og fyld den nederste gryde helt op med varmt vand.
  • Sæt delen med slangen ovenpå, og læg slangen i en dyb tallerken og sæt derefter den hullede del til bær eller frugt oveni.
  • Fyld gerne den hullede del helt op med kirsebær og tryk dem ned så låget kan lægges på.
  • Læg låget på, sæt klemmen på slangen, og skru varmen op på Max. Når vandet koger, skrues der så langt ned, at vandet stadig koger lidt kraftigt.
  • Når saften begynder at løbe ned i slangen, er det vigtigt at begynde at tappe af. Er der for meget saft inde i gryden løber det over. Efter ca. en halv time kan der tappes lidt over en halv liter saft af. Denne saft hældes tilbage over bærrene i den hullede del, for at få de øverste bær til at sprænges og afgive deres saft. Hæld derefter den aftappede saft i en stor gryde, evt. en suppegryde.
  • Lad ikke slangen stå åben, men åben og luk for den med klemmen. Lader du den stå åben lukker du trykket ud af gryden, og saften løber ikke til som det skal.
  • Hold øje med at gryden med vand ikke koger tør, da saftprocessen så stopper. Det kan også ødelægge den nederste gryde. Tilsæt kogende vand, hvis gryden løber tør.
  • Rør rundt i bær og frugt, så alle frugter og bær sprænges og afgiver sin saft.
  • Når saften begynder at blive lysere, kan der ikke komme mere smag og saft ud af bærrene og det er på tide at slukke.
  • Derefter sis saften og der beregnes hvor meget saft der er. Der tilsættes ca. 500 gram sukker til hver liter saft.
  • Hvis der bruges søde bær, kan man nøjes med ca. 350 gram sukker til hver liter saft. Men smag på saften, det er den bedste måde, at konstatere det på. Er saften for sur, tilsættes ekstra sukker. Holdbarheden øges også jo mere sukker der tilsættes.
  • Tilsæt atamon efter kogning, da atamon mister sin virkning ved 100 grader. Tilsæt atamon efter brugsanvisning på flasken.
  • Kom saften på atamon skyllede flasker.
  • Den blandede saft fortyndes med iskoldt vand i forholdet 1:5 (Pædagog Saft , som min søn siger) eller efter smag. 1:3 er nok bedst.

Ernæring

Nutrition Facts
Blandet saft lavet på saftkoger
Amount Per Serving
Calories 270
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Blandet saft opskrift, Hjemmelavet blandet saft
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!