Go Back

Ristaffel

Opskrift på Ristaffel
Klargør 10 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 30 min
Ret Kylling og andet fjerkræ
Køkken Indonesisk
Antal 4 Personer
Kalorier 225 kcal

Ingredienser
  

  • 800 gram kyllingebryst eller mørt oksekød
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 spsk, Olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. karrypasta
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 1 spsk. paprika.
  • 2 tsk. ingefær frisk revet eller finthakket.
  • 2 fed hvidløg frisk revet eller finthakket
  • 1 spsk. modent og sødt æble revet
  • 2 dl grøntsagsbouillon.
  • 1 stk. Fløde lille
  • 1 tsk. Salt og Knivspids friskkværnet peber
  • 1 spsk. Maizena til jævning
  • 1 spsk. Vineddike

Tilbehør forslag

  • Ris kogt til 4 personer
  • Rejer
  • Nødder Forskellige
  • Ristede græskarkerner
  • Ristede sesamfrø
  • Peanuts
  • Kogte bønner
  • Ananas skåret i trekanter
  • Søde æbler skåret i små stykker
  • Mandariner på dåse
  • Søde appelsiner skåret i små stykker
  • Mango skåret i små stykker
  • Løg skåret i tynde ringe
  • Rød peber skåret i strimler og grillet og dryppet med olivenolie
  • Champignons skåret i skiver og svitses på panden.
  • Rosiner
  • Kokosflager
  • Valnødder syltet i honning
  • Mangochutney og lig.

Pynt

  • Koriander hakket

Sådan gør du
 

  • Klargør krydderier og grøntsager.
  • Skær kyllingebryster ud i små firkanter.
  • Hak løg og svits det med kyllingetern i lidt olivenolien i en stor gryde.
  • Tilsæt alle krydderier og ingefær når kødet har fået lidt farve og svits det under kraftig omrøring et minut, men pas på det ikke brænder på.
  • Tilsæt æble og vineddike og rør rundt.
  • Tilsæt grøntsagsbouillon og fløde og varm saucen langsomt op.
  • Ryst en meljævning af maizena og vand og smag til med salt og peber.
  • Kog ris som anvist på posen.
  • Forbered al tilbehøret og tilbered det.

Servering

  • Ristaffel serveres med kogte ris og forskelligt tilbehør.
Keyword ristaffel, ristaffel med tilbehør