Go Back

Bedstefars skæg med marmelade

Opskrift på Bedstefars skæg med marmelade
Klargør 10 min
Tilberedningstid 40 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 1 t
Ret Bagværk og bageri
Køkken Dansk
Antal 1 Bradepande
Kalorier 420 kcal

Ingredienser
  

  • 225 gram hvedemel
  • 150 gram mandelmel
  • 150 gram sukker
  • 150 gram smør blødt
  • 8 spsk. god marmelade
  • 1 spsk. bagepulver uden top
  • 1 stk. æg
  • 3 stk. æggeblommer
  • 1 ½ dl. Kærnemælk
  • 3 stk. æggehvider
  • 200 gram sukker

Pynt

  • 1 dl frysetørret hindbær

Sådan gør du
 

  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver blødt.
  • Smør og sukker piskes sammen.
  • Kom derefter 1 æg i massen og pisk det med.
  • Derefter pisker du alle æggeblommer med et af gangen.
  • Tilsæt nu mælk under piskning.
  • Pisk nu det hele godt og grundigt til det hele ser ensartet ud.
  • Bland mel, mandelmel og bagepulver sammen og hæld det i under piskning.
  • Tag en dejskraber og skrab rundt i kanten af skål, hvis der sidder noget mel i kanten.
  • Pisk og rør nu det hele igen.
  • Smør et stort ildfast fad eller mindre bradepande ind i smør og hæld dejen i fadet.
  • Kom det ind i en forvarmet ovn på ca. 180 grader og bag den i ca. 20 min.
  • Sæt kagen til afkøling og kom nu et pænt lag marmelade på og fordel det over kagen.
  • Pisk æggehvider til de bliver stive. Pisk nu sukkeret med lidt af gangen til du får en tyk klæbrig marengs/guf.
  • Fordel nu guf over kagen.
  • Hvis du har en lille gasbrænder, tænder du den og brænder marengs/guf, så den bliver gylden.
  • Sæt det ind i ovnen igen og bag kagen i ca. 20 min. eller indtil marengs/guf er gylden og sprød på overfladen.
  • Sættes til afkøling og pyntes.
  • Spises straks.
Keyword Bedstefars skæg