Go Back
+ servings

Stenalderbrød bedste opskrift

Vi har lavet et helt fantastisk stenalderbrød synes vi selv. Det er lavet på nødder og frugt.
5 fra 1 stemme
Klargør 5 min
Tilberedningstid 1 t
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Glutenfri
Køkken Dansk
Antal 1 Brød
Kalorier 230 %

📋 Indkøbsliste

Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.

Ingredienser
 

Sådan gør du
 

  • Skyl citroner og pres saften ud og kom det i en skål. Riv skallen af 1 citron.
  • Læg hasselnødder og mandler i skålen med citronsaft i nogle timer.
  • Udblød hvedekerner i vand og smid vandet ud. Ved udblødning i vand, skal de "knækkede" hvedekerner være i blød i ca. 2-4 timer og de "skårne" i 6-8 timer. Hvedekernerne giver brødet lidt mere struktur og saftig smag. Derudover får brødet en karakter af groft brød med kerner.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Fremgangsmåde ovn

  • Kom dejen i en smurt form.
  • Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn).
  • Bank brødet ud af formen og sæt stenalderbrødet til afkøling på en bagerist.

Fremgangsmåde grydebrød

  • Sæt en gryde i ovnen der kan tåle varmen. Sæt varmen til 250 grader.
  • Efter 20 minutter tages låget af gryden med specielle grydelapper og der drysses lidt mel i bunden af gryden. Hæld dejen i gryden og bag brødet i ca. 30 minutter med låg.
  • Tag låget af gryden og bag brødet yderligere i 15 minutter ved 200 grader.
  • Sæt brødet til afkøling på en bagerist.

📋 Ernæring

Nutrition Facts
Stenalderbrød bedste opskrift
Amount Per Serving
Calories 4604 Calories from Fat 3609
% Daily Value*
Fat 401g617%
Saturated Fat 49g306%
Trans Fat 1g
Polyunsaturated Fat 127g
Monounsaturated Fat 202g
Cholesterol 818mg273%
Sodium 4990mg217%
Potassium 4344mg124%
Carbohydrates 176g59%
Fiber 59g246%
Sugar 21g23%
Protein 146g292%
Vitamin A 1343IU27%
Vitamin C 125mg152%
Calcium 801mg80%
Iron 33mg183%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Stenalderbrød bedste opskrift
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!