Go Back
+ servings

Æblemarmelade med vanilje

Æblemarmelade med vanilje er en dejlig mild marmelade og her får du den gode gamle klassiske opskrift.
0 fra 0 stemmer
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 35 min
Ret Marmelade- og sylteopskrifter
Køkken Dansk
Antal 6 Glas
Kalorier 5 %

Ingredienser
  

  • 2 kg æbler
  • ¼ liter vand
  • 400 g sukker rørsukker eller alm.
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. citron saft og den gule skal (Kan udelades)
  • 1 tsk. Atamon

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde æblemarmelade med skrællede æbler

  • Tag en stor gryde og kom vand og citronsaften i.
  • Skyl og vask æblerne grundigt. Skræl æblerne og skær dem i 4 både eller grove stykker med det samme. Fjern kernehus, indtørret blomst og stilk. Hvis der er brune stødpletter, fjernes de, da marmeladen ellers forringes væsentligt.
  • Skær æblebåde i mindre stykker, og kom det i gryden, som kan står på en vægt, så du kan holde øje med, når du har 2 kilo færdig frugt.
  • Varm det langsomt op, og pas på, at æbler ikke brænder på. Kog det i ca. 10 - 15 minutter. Mos æbler så æblestykker nemmere koger ud.
  • Skær vaniljestang igennem på langs og skrab vaniljekorn ud, og kom det i mosen. Kom den tomme vaniljestang med.
  • Tilsæt næsten al sukkeret, men hold en kopfuld tilbage.
  • Lad det koge lidt, og smag så på æblemarmeladen, er den for syrlig, kommes resten af sukkeret i, ellers koger du marmeladen videre i yderligere 10 til 15 minutter, eller indtil du har en færdig marmelade uden for mange klumper. Hvis du har klumper kan du blende marmeladen i gryden. (Men pas på med "sprøjt" fra marmeladen).
  • Tag gryden af varmen og atamon røres i.
  • Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas, der derefter er skyllet i atamon og marmeladen bindes til med det samme.

Fremgangsmåde æblemarmelade med æbler med skræl

  • Hvis du ikke vil skrælle dine æbler inden du bruger dem til marmelade, kan du gøre følgende, når du har vasket og skyllet æblerne, fjernet kernehus, indtørret blomst og stilk
  • Tag nu en kødhakker eller en blender og lav æblerne til æblemos.
  • Kom mosen i gryden med vandet og citronsaft og skal. Dette gøres for, at undgå at æblemosen bliver for brun.
  • Varm indholdet langsomt op under låg.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og stænger med i gryden og rør rundt.
  • Mosen koges nu i ca. 10 min.
  • Sukkeret drysses i og den fine æblemarmelade koges yderligere 10 min. Blend nu marmeladen, så skallen på æbler findeles yderlige.
  • Tag gryden af varmen og atamon røres i.
  • Marmeladen fyldes i rengjorte skoldede glas der derefter er skyllet i atamon og bindes til med det samme.
  • Æblemarmeladen sættes mørkt og køligt og skal helst stå og trække i ca. 14 dage inden du kan bruge af glasset,for at smagen udvikles perfekt.

Ernæring

Nutrition Facts
Æblemarmelade med vanilje
Amount Per Serving
Calories 90
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Æblemarmelade med vanilje
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!