Go Back
+ servings

Frikadeller med råkost salat og hvide kartofler

Opskrift på Frikadeller med råkost salat og hvide kartofler
5 fra 1 stemme
Klargør 5 min
Tilberedningstid 20 min
Arbejdstid 5 min
Samlet tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 Personer
Kalorier 45 %

🧾 Indkøbsliste

Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.

Ingredienser
 

Ingredienser Frikadeller

Ingredienser råkostsalat

Sådan gør du
 

  • Klargør grøntsager.
  • Rør hakket kød, finthakket løg, fint hakket persille og timian, finthakket rød peber, havregryn, øl, æg, salt og peber, sammen i en skål og sæt på køl og lad det hvile i en time.
  • Imens laves råkost.
  • Skyl æble og riv det ned i en skål.
  • Pres citronsaft over, så revet æble ikke bliver misfarvet.
  • Skræl gulerødder og riv dem ned i skålen.
  • Skræl appelsin og skær den i tynde både.
  • Form fars til frikadeller og steg dem gyldne og sprøde i rigeligt smør og lidt olie.
  • Kog kartofler møre.

Servering

  • Server kartofler med smørsauce, råkost og de sprøde frikadeller.

Noter

  • I stedet for hvide kogte kartofler, laver vi næsten altid ovnkartofler. Det er kun hvis kartoflerne er helt nye, at vi koger dem og spiser dem sådan.
  • Kartoffelmos vil også være rigtigt godt tilbehør til sprøde frikadeller.

📋 Ernæring

Nutrition Facts
Frikadeller med råkost salat og hvide kartofler
Amount Per Serving
Calories 897 Calories from Fat 279
% Daily Value*
Fat 31g48%
Saturated Fat 12g75%
Trans Fat 1g
Cholesterol 139mg46%
Sodium 777mg34%
Potassium 2718mg78%
Carbohydrates 118g39%
Fiber 16g67%
Sugar 18g20%
Protein 34g68%
Vitamin A 10675IU214%
Vitamin C 132mg160%
Calcium 165mg17%
Iron 6mg33%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Frikadeller med råkost salat og hvide kartofler
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!