Kom æblerne i saftpresser og kom saften op i en skål efterhånden som du presser.
Derefter skummes æblesaften for skummet der har samlet sig i toppen, indtil der ikke er mere skum.
Til sidst tager du en anden stor skål og sætter på bordet. Sæt geleposen over eller et rent viskestykker over skålen.
Hæld æblesaften igennem.
Kom den rene æblesaft på flasker og opbevar det koldt, gerne i køleskab eller i et rum med konstant lav temperatur. Her kan det holde sig en uges tid.
Æblemost med kogning
Skal du gemme æblemosten skal du fortsætte vejledningen ned.
Til sidst varmebehandles og pasteuriseres æblemosten. Det vil sige, at æblemosten næsten skal koge i et par minutter for at fjerne bakterier, svamp og lign. fra mosten.
Vil du gøre det helt rigtigt, skal du bruge et termometer og give æblemosten et opkog til højst 80°.
Æblemost nedfryses i beholdere eller hældes på rene flasker som sættes køligt.
Når mosten er nedkølet kan den drikkes.
Ernæring
Nutrition Facts
Hjemmelavet æblemost i saftpresser
Amount Per Serving
Calories 46
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Hjemmelavet æblemost i saftpresser
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!