Go Back
+ servings

Hjemmelavet æblemost i saftpresser

Opskrift på Hjemmelavet æblemost i saftpresser
0 fra 0 stemmer
Klargør 10 min
Tilberedningstid 5 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 25 min
Ret Saft
Køkken Dansk
Antal 1 liter
Kalorier 2 %

Ingredienser
  

  • 1.5 kg Æbler
  • 1 stk Gelepose eller viskestykke
  • 1 stk Flasker
  • 1 stk Skål

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde æblemost uden kogning

  • Klargør din saftpresser.
  • Klargør flasker.
  • Skyl æbler grundigt i vand og fjern urenheder
  • Skær skurv og pletter væk
  • Kom æblerne i saftpresser og kom saften op i en skål efterhånden som du presser.
  • Derefter skummes æblesaften for skummet der har samlet sig i toppen, indtil der ikke er mere skum.
  • Til sidst tager du en anden stor skål og sætter på bordet. Sæt geleposen over eller et rent viskestykker over skålen.
  • Hæld æblesaften igennem.
  • Kom den rene æblesaft på flasker og opbevar det koldt, gerne i køleskab eller i et rum med konstant lav temperatur. Her kan det holde sig en uges tid.

Æblemost med kogning

  • Skal du gemme æblemosten skal du fortsætte vejledningen ned.
  • Til sidst varmebehandles og pasteuriseres æblemosten. Det vil sige, at æblemosten næsten skal koge i et par minutter for at fjerne bakterier, svamp og lign. fra mosten.
  • Vil du gøre det helt rigtigt, skal du bruge et termometer og give æblemosten et opkog til højst 80°.
  • Æblemost nedfryses i beholdere eller hældes på rene flasker som sættes køligt.
  • Når mosten er nedkølet kan den drikkes.

Ernæring

Nutrition Facts
Hjemmelavet æblemost i saftpresser
Amount Per Serving
Calories 46
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Hjemmelavet æblemost i saftpresser
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!