Hvis anden er dybfrossen, lægges den til optøning i køleskabet i ca. 2 dage, inden den kan tilberedes.
Anden skylles med koldt vand og duppes tør.
Gnides både ind og udvendigt med salt og peber.
Fyld den med æbler, appelsin og svesker og lukkes med to kødnåle.
Tænd gasgrillen og sæt temperaturen på 190 grader og kun de yderste brændere skal være tændt.
Du kan grille and direkte på grillrist og sætte en grillbakke af folie under og opsamle stegefedt på den måde.
Vi griller vores and i et metalfad, så væden derved bevares til saucen på samme måde.
De steder anden er meget fed, prikkes huller i skindet med en gaffel, så fedtet kan løbe fra.
Anden anbringes i en fadet eller på grillrist og sættes over indirekte varme på grillen. Bind evt. vinger og lår sammen, så de holder sig inde over fadet. Kommer vinger ud over fadet, kan de blive sorte.
Den første time skal anden ligge med brystet nedad. Dette er meget vigtigt, og for at undgå tørt brystkød.
Efter en halv time hældes der stegesky over, og overskydende fedt hældes fra i en skål.
Efter en time vendes anden og der hældes stegesky over igen og overskydende fedt tages fra i en skål. Sæt nu evt. et stegetermometer i anden.
Tag stegesky fra til saucen ved at sætte skålen koldt (f.eks. køleskabet) så fedtet flyder ovenpå og stegesky ligger i bunden. Bemærk, der er meget fedt og lidt stegesky. Du kan også si fedtet fra gennem en sigte, så stegeskyen ligger tilbage i skålen.
Anden skal have ca. 2 timer. Den sidste halve time skrues op til ca. 200 grader.