Go Back
+ servings

Krydrede kikærter med braiseret spidskål og kardemommeyoghurt

Opskrift på sprøde krydrede kikærter på bund af braiseret spidskål toppet med kardemommeyoghurt
5 fra 1 stemme
Klargør 5 min
Tilberedningstid 5 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 20 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 2 Personer
Kalorier 45 %

🧾 Indkøbsliste

Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.

Ingredienser
 

Krydrede Kikærter

Kardemommeyoghurt

Braiseret spidskål

  • ½ stk. Spidskål
  • 4 spsk. Olivenolie
  • ½ tsk. Salt
  • 1 knivspids peber

Sådan gør du
 

Sprøde krydrede kikærter

  • Kom kikærter fra dåse i et dørslag og skyl dem under koldt vand og dup dem tørre. Se noter. Vi bruger kikærter på dåse da det går hurtigere og de er rigtig gode, men har du kun de tørrede kikærter i skabet, skal du først udbløde kikærterne i koldt vand som anvist på posen, men det plejer, at være 24 timer. Derefter forsættes som vist i næste punkt nedenunder.
  • Kom kikærterne i en gryde med vand og kog dem i ca. 45 minutter eller indtil de er næsten møre, men stadig er fast i konsistensen. Hæld vandet fra kikærterne, og sæt dem til afkøling på en dyb tallerken.
  • Hæld lidt olivenolie over og vend dem i olien og drys til sidst med lidt salt. Sæt kikærter til afkøling i ca. 10 minutter i køleskabet.
  • Når de kogte kikærter er klar, kan du forsætte som dem på dåse her. Der kommes godt med olivenolie på en varm pande. Kikærter hældes derefter ud på den varme stegepande.
  • Svits nu kikærterne gyldne og sprøde ved pæn høj varme i ca. 3 minutter mens de vendes konstant. Krydr med salt eller flagesalt. Bruges for lidt olivenolie, hænger krydderier i panden.
  • Knus de hele krydderier i en morter og drys det sammen med de stødte krydderier over kikærterne på panden og svits det ca. 1 minut under kraftig omrøring.
  • Tag kikærterne af varmen og læg folie hvor der er prikket huller over panden, så beholder kikærterne varmen og sprødheden.

Kardemommeyoghurt

  • Skyl citronen grundigt og dup den tør. Riv det gule af skallen. Skær citronen midtover og pres saften. Tag en skål og kom den græske yoghurt i skålen sammen med den fintrevne citronskal og rør rundt. Smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt nu kardemomme, rør rundt og smag på den. Bruger du hele kardemommekapsler, skal du knuse dem i en morter. Sæt den på køl.

Braisereret spidskål

  • Fjern de første blade på spidskål og skær den igennem på langs. Skær den i grove stykker og skyl den i et dørslag og dup det tørt.
  • Kom godt med olivenolie på en varm pande og svits spidskål et par minutter eller til den begynder at blive gylden, så det dufter i hele køkkenet.
  • Krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og kom folie over, så spidskålen holdes varm.

Servering

  • Tag en tallerken og anret spidskålen som bund. Kom lidt kardemommeyoghurt ovenpå og fordel det lidt på toppen.
  • Kom en spiseskefuld hakket mynte og basilikum ovenpå. Til sidst hældes og anrettes de varme sprøde kikærter.

Noter

  • Det er nemmest at bruge kikærter fra dåse, da man kan tilberede dem straks efter dåsen er åbnet.

📋 Ernæring

Nutrition Facts
Krydrede kikærter med braiseret spidskål og kardemommeyoghurt
Amount Per Serving
Calories 890 Calories from Fat 549
% Daily Value*
Fat 61g94%
Saturated Fat 8g50%
Trans Fat 1g
Cholesterol 5mg2%
Sodium 3000mg130%
Potassium 1120mg32%
Carbohydrates 66g22%
Fiber 20g83%
Sugar 19g21%
Protein 28g56%
Vitamin A 456IU9%
Vitamin C 115mg139%
Calcium 330mg33%
Iron 7mg39%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Kardemommeyoghurt, Kikærter med braiseret spidskål, salat, snack, vegetar
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!