Go Back
+ servings

Waldorfsalat klassisk opskrift

Opskrift på waldorfsalat med vindruer, valnødder i fløde
5 fra 1 stemme
Klargør 5 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 Personer
Kalorier 20 %

🧾 Indkøbsliste

Streg ingredienserne nedenunder over, efterhånden som du har dem.

Ingredienser
 

Pynt

Sådan gør du
 

  • Skyl og skrub vindruer meget grundigt i lunkent vand. Læg dem evt. i vandet i ca. 20 min, for at fjerne sprøjterester. Gør det samme med æblerne. (Køb økologisk, hvis du vil udelade dette)
  • Tør vindruerne grundigt i et rent viskestykke.
  • Skær dem midt over og fjern sten. Gem nogle til pynt.
  • Skær æblerne i små tern.
  • Rens og skyl bladselleristilk og skær den på tværs i ½ cm. tynde skiver.
  • Rør og smag cremefraichen sammen med sukker, citronsaft og salt.
  • Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. Resten hakkes forsigtigt, så du får nogle pæne stykker og kommes i dressingen sammen med æbler i små tern, halve vindruer, og bladselleriskiver.
  • Sæt waldorfsalaten i køleskabet indtil servering, gerne en halv times tid.

Pynt

  • Pynt med druer og valnøddekerner.

Noter

  • Brug gerne friske Danske råvarer, så vidt det er muligt, da smagen for hver ingrediens er meget kraftig.
  • Du kan bruge en mindre fed cremefraiche f.eks. 18 %, men så bliver konsistensen lidt tyndere. 

📋 Ernæring

Nutrition Facts
Waldorfsalat klassisk opskrift
Amount Per Serving
Calories 399 Calories from Fat 252
% Daily Value*
Fat 28g43%
Saturated Fat 8g50%
Cholesterol 26mg9%
Sodium 61mg3%
Potassium 510mg15%
Carbohydrates 37g12%
Fiber 5g21%
Sugar 28g31%
Protein 6g12%
Vitamin A 477IU10%
Vitamin C 10mg12%
Calcium 102mg10%
Iron 1mg6%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword Waldorfsalat klassisk opskrift
Har du prøvet denne opskrift?Fortæl os det Hvordan var den!