Først tændes ovnen på ca. 200°. Læg laksesiden med skinsiden nedad i et ovnfast fad, som er smurt med smør. Brug evt. bagepapir.
Tag en stor stegepande og varm den op uden fedtstof. Hæld og fordel sesamfrø på panden og rist dem, så de får ganske lidt farve. Men heller ikke for meget, da de skal "kracke" i ovnen.
Tag en lille skål og sæt frem. Pil hvidløg og pres indholdet ned i skålen. Skræl ingefær og riv det fint og kom det i skålen. Tilsæt olivenolie, soja, æbleeddike, og sukker og rør det hele godt sammen og hæld det op til sesamfrø og rør rundt. Lad det koge ind i et minut eller til det samler sig.
Med en spiseske fordeles sesamdressingen på laksesiden. Sæt det ind midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til sesamfrø "cracker" og laksen er mør.
Svitset broccoli
Skyl broccoli godt og dup den tør. Skær den ud i lidt store buketter. Kom olivenolie på en varm stegepande og svits broccolibuketter i ca. 5 minutter eller til de er gyldne. Smag til med salt og citronsaft.
Blomkålsris
Kog 1 liter vand.
Skær blomkål i fire både og riv blomkål på den grove side af et rivejern.
Hæld det op i en stor skål. Pres citron og hæld saften i skålen sammen med det kogende vand så blomkålsris er dækket.
Lad det stå i ca. 30 til 45 sekunder. Hæld det i en sigte så der kun er blomkålsris tilbage. Kom det i en skål. Tag nu et broccoli og skær forsigtigt det grønne fra hovedet så det drysser ned på blomkålsris og brug det som pynt. Luk varmen inde med folie.
Servering
Anret ovnbagt sesamlaks med svitset broccoli, og servér blomkålsris til.
Noter
Hvis man gerne vil have lidt sauce til blomkålsris, kan man lave en nem fiskebouillon og servere til.
Det er vigtigt, at sætte temperaturen til ca. 200 grader, da sesam laver et "låg" som varmen skal passere. Sættes temperaturen lavere, er der risiko for tør eller rå laks.