Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Fynsk æbleflæsk med bacon og løg
Opskrift på Fynsk æbleflæsk med bacon og løg
Aktiver ved madlavning
Din skærm er tændt hele tiden
5
fra 1 stemme
Udskriv
Pin Recipe
Del på Facebook
Klargør
10
min
Tilberedningstid
15
min
Samlet tid
25
min
Ret
Smørrebrød
Køkken
Dansk
Antal
4
personer
Kalorier
24
%
Ingredienser
1x
2x
3x
▢
12
skiver
bacon
(i små stykker)
▢
6
stk.
æbler
(store)
▢
1
stk.
løg
▢
2
spsk.
sukker eller efter smag
▢
1
spsk.
Olivenolie
Sådan gør du
Pil og skær løg ud i halve ringe.
Skær bacon ud i skiver og hak og skær det lidt groft.
Kom lidt olivenolie på en varm stege pande og kom bacon på panden.
Svits baconstykker sprød og tag det af og læg det på fedtsugende papir.
Svits halve løgringe i baconfedt og læg det på fedtsugende papir.
Hvis der er for meget fedt på panden, hældes noget af det fra og kasseres.
Skræl æbler og skær dem i skiver og derefter i lidt grove stykker.
Æblestykkerne kommes nu på panden med baconfedt og det simrer i 10-15 min. indtil æblerne begynder at blive møre.
Drys sukker på og det smag til.
Æblemosen hældes op i en skål og bacon stykkerne og halve løgringe røres i.
Pynt med bacon.
Noter
Vi bruger hel bacon og skærer den i skiver og hakker.
Man kan ikke bruge bacon i slice til æbleflæsk, da de er for tynde.
Ernærnærings fakta
Kalorier:
482
kcal
(24%)
|
Kulhydrater:
47
g
(16%)
|
Protein:
9
g
(18%)
|
Fedt:
30
g
(46%)
|
Mættet fedt:
9
g
(56%)
|
Flerumættet fedt:
5
g
|
Enkelumættet fedt:
14
g
|
Trans fedt:
1
g
|
Fiber:
7
g
(29%)
|
Sukker:
36
g
(40%)
|
Vitamin A:
172
IU
(3%)
|
Vitamin C:
15
mg
(18%)
|
Calcium:
26
mg
(3%)
|
Jern:
1
mg
(6%)
Keyword
Æbleflæsk med bacon og løg, Fynsk æbleflæsk
Fik du lavet denne opskrift ?
Giv en vurdering eller kommentar.
Fortæl os hvordan var den!