Krydrede champignoner
Jeg smagte Krydrede champignoner i fad første gang, da jeg var på ferie med min veninde på Tenerife. Jeg blev så positivt overrasket over, at noget så simpelt kunne smage så godt, så jeg blev nødt til at prøve denne lækre ret selv.
Retten består ganske enkelt af champignoner, som lægges i et fad, krydres, gratineres og så i ovnen. Denne ret er rigtig god som en forret eller en del af et lækkert tapas bord.
Så hvis du mangler lidt inspiration til fonduen, racletten, tapas bordet eller en lækker forret, så kan jeg helt klart anbefale denne.
Den er heller ikke alt for mættende, så den er perfekt hvis man bare lige skal bruge en lille lækker aperitif. 🙂
TIP
Hvis du ønsker at pifte retten til op eller lave det som en hovedret, så kan det klart anbefales at tilsætte rejer eller store tigerrejer til retten.
Det giver en fantastisk smag og er en god supplering hvis man føler det kan blive for ens i smagen, kun med champignoner.
Krydrede champignoner i fad, er en skøn eksotisk menu.
Af Julie Fie, Min Madopskrift
Det du skal bruge til Krydrede champignoner i fad
- Champignoner
- En pose revet ost
- Olie til “sovsen”
- Hvidløg
- Løg
- Persille
- Krydderier – salt, peber, hvidløgs peber, All around krydderi, paprika, oregano, chili (eller andet hvis det ønskes – kun fantasien sætter grænser:))
- Rejer eller tigerrejer kan også tilsættes til retten 🙂
Hvis andet tilbehør ønskes til retten kan næsten alt tilsættes. Opskriften er kun vejledende 🙂
Fremgangsmåden Krydrede champignoner i fad
Ovnen tændes på 180 grader.
Et ildfast fad findes frem og champignon og løg skæres ud i passende størrelser og kommes i fadet.
OBS! – I stedet for at tilsætte hvidløg og olie separat i retten, kan du lave en lækker hvidløgs olie og hælde hen over retten.
Det er også en god idé at lægge lidt vand i bunden af det ildfaste fad – bare lige så det dækker bunden. Det gør nemlig at champignoner (og fisk hvis du har tilsat dette) kan lægge i ovnen og simre i dette og det giver simpelthen sådan en fantastisk smag!
Når alt dette er gjort tilsættes de valgte krydderier og det hele blandes rundt så det hele bliver blandet godt sammen.
Inden retten sættes i ovnen kommes den ønskede mængde revet ost hen over og så skal det bare ind i ovnen i cirka 18-20 min.
En god idé at at røre lidt rundt i retten med jævne mellemrum. Det gør at det hele bliver blandet sammen og ikke noget bliver tørt.
Retten kan serveres med et lækkert hvidløgs brød til – opskriften på hvidløgs brød, kan ses her på siden 🙂
Et lækkert glas rød/hvidvin anbefales klart til retten!
Prøv også Hjemmelavet kæmpesalat for hele familien
Velbekomme og rigtig glædelig jul!
Mvh. Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer