Her får du en lækker broccoli og kartoffelsalat, der er ret nem al lave. Vi serverer en lækker sennepsdressing, som vi drypper over salaten. Det er en mættende middagssalat, som kan spises som den er, men salaten kan selvfølgelig også bruges som tilbehør.
Prøv også broccolisalat
Gå til
📋 Opskrift med noter
Broccoli og kartoffelsalat
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 300 g broccoli (små buketter)
- 4 stk. kartofler (kogte kolde, pillede kartofler i terninger)
- 100 g tranebær
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- ½ stk. icebergsalat (snittet )
Sennepsdressing
- 1 dl olivenolie (evt. rapsolie)
- 3 spsk. dijonsennep
- ½ tsk. sennepsfrø
- 1 tsk. vineddike
- 1 spsk. honning
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne koges med skræl og sættes til afkøling. Derefter pilles kartoflerne og skæres ud i små stykker.
- Skyl og klargør grøntsagerne. Broccoli knækkes og skæres ud i små buketter. Gulerødder skrælles og snittes fint til strimler.
- Icebergsalat og peberfrugt snittes fint. Husk og fjern det hvide inde i peberfrugten.
- Bland alle ingredienserne til salaten i en skål eller på et smukt fad.
- Pisk dressingen sammen, smag den til. Fordel lidt af den over salaten og stil resten på bordet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid er ca. 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 300 g broccoli (små buketter)
- 4 stk. kartofler (kogte kolde, pillede kartofler i terninger)
- 100 g tranebær
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. Peberfrugt (rød)
- ½ stk. icebergsalat (snittet )
Sennepsdressing
- 1 dl olivenolie (evt. rapsolie)
- 3 spsk. dijonsennep
- ½ tsk. sennepsfrø
- 1 tsk. vineddike
- 1 spsk. honning
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kartoflerne koges med skræl og sættes til afkøling. Derefter pilles kartoflerne og skæres ud i små stykker.
- Skyl og klargør grøntsagerne. Broccoli knækkes og skæres ud i små buketter. Gulerødder skrælles og snittes fint til strimler.
- Icebergsalat og peberfrugt snittes fint. Husk og fjern det hvide inde i peberfrugten.
- Bland alle ingredienserne til salaten i en skål eller på et smukt fad.
- Pisk dressingen sammen, smag den til. Fordel lidt af den over salaten og stil resten på bordet.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan fordele lidt varmrøget laks over salaten.
- Rosiner kan også tilsættes.
- Du kan udskifte eller tilsætte andre grøntsager eller salat, det er kun fantasien som sætter grænsen.
Kommentarer
Ingen kommentarer