Hakkebøffer med ost og nye kartofler i ovn
Af Min Madopskrift
Til 2 personer
Hakkebøffer som laves i ovnen bliver dejlig saftige og med en koncentreret smag. Her har vi brugt krydderurter, chili og ost i bøffen.
Ingredienser Hakkebøffer med ost i ovn:
- 500 g nye kartofler
- Saften fra en halv citron
- Saften fra en halv lemon
- 2 spsk. friskhakket timian
- 3 mellemstore løg
- Smør og olie
- 400 gram hakket oksekød max 12 %
- 3 fed hvidløg presset
- 50 gram mozzarellaost
- ½ rød chili (Jalapeno)
- 1 spsk. havregryn
- Salt og peber
- 1 blad løvstikke
- En lille kop vand
Tilbehør til Hakkebøffer med ost i ovn:
Dampede grøntsager
Fremgangsmåde:
Tag de nye kartofler og skrub dem rene. Kom vand i en gryde og kog vandet op med kartofler, løvstikke, salt og peber. Derefter koges de møre i vandet. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle ned.
Skær derefter kartoflerne i tykke skiver og vend dem i citronsaft og lemonsaft blandet med timian i en stor skål. Krydr med salt og peber og lad det trække lidt.
Skær løgene i halve ringe og steg dem i smør og olie, til de er bløde og brune. Hæld derefter en kop vand ned til løgene, så det hele koger op. Når løgene har suget vandet, hældes de op i et ildfast fad.
Bland kødet med hvidløg, havregryn og chili, salt og peber og form det til 2 hakkebøffer.
Brun bøfferne i lidt smør og olie på begge sider på en pande og læg en skive mozzarella over dem. Kom dem derefter i et ovnfast fad med løgene over osten.
Steg bøfferne færdig ved 200° i 15 min., Rist og bras kartoffelskiverne i smør og olie, til de er gyldne.
Damp de frosne eller friske grøntsager i en dampkoger. Eller kog dem i letsaltet vand, hvis du ikke har en dampkoger.
Kommentarer
Ingen kommentarer